Лайм

Оскар 2020: оголошено претендентів на кращий фільм року

З довгого списку членам Академії належить вибрати 10 номінантів

Академія кінематографічних мистецтв і наук США оголосила, що на премію "Оскар-2020" претендують 344 художні фільми. Серед них члени Академії виберуть 10 номінантів, яких оголосять 13 січня.

Щоб отримати право на участь в оскарівських перегонах, фільми повинні потрапити в комерційний прокат в окрузі Лос-Анджелес до 31 грудня, тривати більше 40 хвилин, демонструватиметься на 35-мм або 70-мм плівці або у відповідному цифровому форматі. Фільми, які не були випущені в кінотеатрах, не підходять ні для однієї з категорій "Оскара".

Список з 344 претендентів охоплює весь спектр жанрів. До нього увійшли як студійні блокбастери "Джокер", "Капітан Марвел" і "Джуманджі: Новий рівень", так і інді-фільми: "Паразити", "Прощання" і "Останній чорний в Сан-Франциско".

Кадр з фільму "Джокер"

Netflix в 2019 році випустив рекордну кількість потенційних номінантів. У їх числі "Шлюбна історія", "Ірландець", "Два тата", "Мене звуть Долемайт", "Лапочка" і "Сіберг". Всі вони були випущені в кінотеатрах перед трансляцією на стрімінговій платфомрі.

Кадр з фільму "Шлюбна історія"

Серед ймовірних номінантів також відзначилися "Одного разу в Голлівуді", детектив "Ножі наголо", військова драма "1917", мюзикл "Рокетмен", драма про сексуальні домагання "Скандал", біографічна картина "Харрієт", екранізація класики "Маленькі жінки", сатира "Кролик Джоджо" і спортивна драма "Форд проти Феррарі". Є в списку і прийдешні релізи, такі як "Зоряні війни: Скайуокер. Сходження".

Кадр з фільму "Ножі наголо"

Повний список претендентів доступний на сайті кінопремії. Церемонія нагородження премії "Оскар-2020" відбудеться 9 лютого 2020 року.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: Оскар 2020

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї