Лайм

Як не зіпсувати холодець: вивчаємо класичний рецепт до свят

Головні хитрощі приготування знаменитої закуски

У багатьох господинь з приготуванням холодцю з'являється одна і та ж проблема - він виходить то занадто рідким, то занадто твердим, то в ньому забагато жиру... Як уникнути цих помилок? Дуже просто. Потрібно тільки слідувати рецепту, який ми підготували для вас в цьому матеріалі.

Для приготування правильного холодцю вам знадобляться наступні інгредієнти: свинячі вуха (2 шт.), свинячі ніжки (2 шт.), курка (2 кг), цибуля (2 шт.), морква (3 шт.), лавровий лист (4 шт .), перець чорний горошком (8 шт.), сіль, часник і вода (за смаком). І обов'язково хрін для подачі.

Крок 1: М'ясо потрібно замочити в холодній воді з невеликою кількістю оцту на 1 годину.

Крок 2: М'ясо і курку почистити, прибрати все зайве, ретельно промити. Овочі потрібно помити і нарізати на великі шматки.

Крок 3: Залити м'ясо і птицю водою в глибокій каструлі і відправити варитися на дуже повільному вогні 6 годин. Пінку з поверхні потрібно періодично знімати.

Крок 4: За годину до закінчення варіння потрібно покласти в бульйон овочі і спеції.

Крок 5: Тепер з майбутнього холодцю потрібно дістати лаврові листи, морква і цибуля. Якщо хочете, моркву можна дрібно нарізати і залишити.

Крок 6: Тепер холодець потрібно остудити. Коли все охололо, перекладіть все м'ясо в окремі ємності для майбутньої страви.

Крок 7: Процідіть бульйон, додайте в нього кілька зубчиків часнику розчавленого, перемішайте.

Крок 8: Залийте бульйоном м'ясо і відправте холодець в холодильник на всю ніч.

Крок 9: Готовий холодець слід подавати з хроном. Також ви можете прикрасити його зеленню або шматочком лимона.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.