Лайм

У світі з'явиться перший масштабний меморіал жертвам Covid-19: фото

З урахуванням соціальної дистанції меморіал одночасно зможуть відвідати 300 осіб

В Уругваї з'явиться перший в світі меморіал, присвячений жертвам вірусу Covid-19. Згідно з попередніми планами, монумент встановлять на краю міської набережної, а пройти до нього можна буде довгою пішохідною доріжкою. У центрі платформи буде відкритий простір, усередині якого відвідувачі зможуть спостерігати за океаном.

Як пише ArchDaily, автори проекту розраховують, що з урахуванням соціальної дистанції меморіал одночасно зможуть відвідувати 300 осіб.

Фото: archdaily.com

В цілому ж творці меморіалу у вигляді воронки бачать його таким собі місцем для жалоби і роздумів на "розриві між світами міста і природи". Наприклад, роздумів про те, що попри все саме люди підкоряються законам природи, а не навпаки.

"Архітектура - це потужний інструмент для перетворення світу, - зазначили в команді авторів проекту. - Перш за все, це колективна історична реальність, яка складається з невеликих фрагментів, які виживають з плином часу і стають культурою. Це спосіб показати, хто ми на цій планеті".

Фото: archdaily.com

Фото: archdaily.com

Фото: archdaily.com

Раніше ми розповідали, як коронавірус поклав кінець Князівству Хатт-Рівер - найстарішій мікронаціі Австралії. За 50 років існування віртуальна держава стало популярною туристичною пам'яткою.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування