Лайм

Готуємо вдома солону карамель: рецепт ідеального топінга для десертів від Тетяни Литвинової

Відома телеведуча ділиться своїми секретами

Якщо ви купили ароматні круасани або приготували домашнє печиво на сирі, але вам ніби не вистачає якоїсь деталі, щоб урізноманітнити звичний смак страви, пропонуємо вам спробувати зробити домашню солону карамель.

За рецептом відомої телеведучої Тетяни Литвинової це у вас вийде не тільки швидко, але й дуже смачно.

Інгредієнти для карамелі: цукор (200 г), вода (60 мл), вершкове масло (30 г), вершки 30% (120 мл), сіль (0,5 ч. л.).

Приготування

Крок 1: Візьміть високий сотейник, поставте на плиту на температуру трохи вище середньої і додайте туди цукор і воду.

Крок 2: Підігрійте вершки на маленькому вогні.

Крок 3: Коли карамель буде темнуватого кольору, додайте вершкове масло і добре прогріті вершки. Потім інтенсивно вимішуйте до хорошого темного кольору.

Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Крок 4: Зніміть з вогню, дайте охолонути 1-2 хвилини і додайте кілька дрібок солі. Готово!


Фото: YouTube / Тетяна Литвинова

Солоною карамеллю можна поливати десерти або робити з неї іриски!

Смачного!

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також