Лайм

Як пандемія Covid-19 змінила ціни в світі: названо 10 найдорожчих для життя міст

Париж, Цюріх і Гонконг очолили новий рейтинг EIU

Епідемія коронавірусу і пов'язані з нею коливання курсів валют вплинули на вартість життя в різних країнах. Згідно з новим дослідженням The Economist Intelligence Unit (EIU), яке розсортувало міста за ціною споживчого кошика, Париж, Цюріх і Гонконг розділили першу сходинку в рейтингу найдорожчих міст світу.

Фото: Wikipedia

Через падіння курсу долара з березня 2020 року життя в Африці, Америці та Східній Європі стала дешевшим, а в Західній Європі, де курс євро виріс в порівнянні з доларом, ціни виросли. Тепер список найдорожчих міст виглядає так:

1. Париж, Гонконг і Цюріх

2. Сінгапур

3. Осака і Тель-Авів

4. Женева і Нью-Йорк

5. Копенгаген і Лос-Анджелес

Містом з найнижчою вартістю життя став сирійський Дамаск, за ним слід Ташкент в Узбекистані, Лусака в Замбії, Каракас в Венесуелі і Алмати в Казахстані. Замикають нижню десятку Карачі (Пакистан), Буенос-Айрес (Аргентина), Алжир (Алжир), Бангалор і Ченнаї в Індії.

Дослідження також показало, що ціни на електроніку в світі виросли, а одяг став більш дешевою. Це пов'язують з тим, що в 2020 році люди більше працювали з дому. Ціни на основні продукти харчування в основному залишилися колишніми, але товари особистої гігієни, тютюн і алкоголь подорожчали.

"Пандемія Covid-19 викликала ослаблення долара США, в той час як валюти Західної Європи і Північної Азії щодо нього зміцнилися, що призвело до зміни цін на товари та послуги, - сказав Упасана Датт, глава відділу вартості життя в EIU. - Поведінка споживачів змінилося , оскільки обмеження і такі тенденції, як робота на дому, привели до зростання цін на побутову електроніку, а набори для їжі вдома замінили обіди в ресторанах для сімей середнього класу ".

Експерти прогнозують, що в 2021 році тенденції збережуться, і люди будуть більше витрачати на продукти харчування і домашні розваги, ніж на одяг.

  • Цієї зими нам навряд чи вдасться потрапити на знамениті різдвяні ярмарки в Європі, але theLime зробили підбірку з найкрасивішими місцями , куди можна буде відправитися в майбутньому.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято