Лайм

Як приготувати кутю з рису на Різдво: простий рецепт і поради до Святвечора

Для приготування страви знадобиться близько години

Кутя - одна з головних страв на різдвяному столі, де за традицією налічується 12 пісних страв. За довгі роки з'явилося безліч різних рецептів, і якщо ви вже готували кутю з пшениці, пропонуємо вам спробувати не менше смачний варіант куті з рису з родзинками та волоськими горіхами.

Для приготування куті нам знадобляться: круглий рис (250 г), мак (100 г), родзинки (100 г), горіхи волоські (100 г), мед (150-200 г), сіль (щіпка).

Кутя з рису на Різдво Фото: YouTube

Як приготувати кутю з рису на Різдво:

  1. Добре промийте рис в холодній воді. Залийте його водою у співвідношенні 1:2 (500 мл води). Додайте сіль та варіть до повної готовності.
  2. До меду додаємо половину склянки теплої води і ретельно перемішуємо до повного розчинення меду. Після цього заливаємо мак і родзинки окропом на 10 хвилин.
  3. Дрібно рубаємо ножем волоські горіхи. Можна їх навіть трохи обсмажити, що додасть страві апетитних ноток. Мак подрібнюємо блендером.
  4. Відварений рис варто також промити холодною водою, а після цього процідити за допомогою сита. Додаємо до рису мак, родзинки, горіхи, мед і все це добре перемішуємо.

Ну от і все. Ваша різдвяна кутя з рису готова. Читайте також на theLime, якими ще пісними стравами урізноманітнити святковий стіл на Різдво.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також