Лайм

Як приготувати тонкі ажурні млинці на молоці: простий рецепт із дріжджами

Улюблена страва порадує смаком та апетитним виглядом

Серед різних рецептів млинців особливою популярністю користуються тонкі ажурні млинці на молоці, які чудово поєднуються з солоною та солодкою начинкою (нутеллою, згущеним молоком або джемом). Розповідаємо, як правильно приготувати цю страву та насолодитися її бездоганним смаком.

Інгредієнти: 1 л молока, 2 яйця, 1 ст. цукру, 10 г сухих дріжджів, 400 г борошна, 4 ст. олії, ½ ч.л. солі.

Фото: Getty Images

Приготування:

Молоко підігрійте, половину його змішайте із цукром та дріжджами. Додайте яйця, сіль, просіяне борошно, ще раз перемішайте.

Влийте другу частину молока, а слідом за ним - олію. Перемішайте тісто до однорідності та накрийте харчовою плівкою. Дайте тісту для млинців настоятися протягом години, після чого злегка перемішайте віночком.

Ажурні млинці смажте класичним способом: змастіть сковороду олією лише один раз, перед першим млинцем. Зачерпніть тісто і смажте млинець 1-2 хвилини з одного боку та 1 хвилину з іншого.

Млинці за таким рецептом вийдуть тонкими, ніжними та еластичними, а крізь акуратні дірочки апетитно проступатиме ваша улюблена начинка.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтесь про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також