Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах. І якщо ви вже знаєте, як швидко почистити духовку від жиру, візьміть собі на замітку простий лайфхак із сіллю, щоб не пригорали пироги. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Головна проблема газових духовок – те, що випічка нерівномірно пропікається. Як правило, низ пирогів швидко пропікається і навіть підгорає, а в середині залишаються сире тісто та начинка.

Щоб вирішити її, знадобиться звичайна кам'яна сіль. Вся справа в тому, що вона допомагає теплу рівномірно поширюватися в духовці. При нагріванні сіль "вбирає" жар і відразу ж починає його віддавати, завдяки чому випічка не сохне і не пригорає.

Читайте також: Блогер показав, як спекти хліб на свічках, якщо немає газу та світла.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як використовувати сіль для того, щоб у газовій духовці випічка випікалася рівномірно?

Якщо пригорає низ у газовій духовці, беремо дві пачки крупної солі та висипаємо її на старе або непотрібне деко. Це деко можна ставити на найвищий рівень духовки або на дно.

Якщо в духовці не пропікається верх булочок і пирогів ставимо деко з сіллю вище.

Якщо в духовці підгоряє один бік – ставимо сіль на дно.

Щоб хліб рівномірно пропікався і не розповзався, форму з ним можна ставити прямо на деко з сіллю. Коли сіль пожовкне її не потрібно викидати, вона все одно буде "працювати".

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.