Лайм

На честь Вахтанга Кікабідзе у Києві хочуть створити сквер: що він зробив для України

Пам'ять знаменитого грузина хочуть вшанувати з великою вдячністю

19 січня у Тбілісі попрощалися з Вахтангом Кікабідзе - знаменитим грузинським актором, співаком та режисером, який помер 15 січня у віці 83 років.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко побував на похороні та зачитав співчуття, які адресував щодо смерті Кікабідзе Володимир Зеленський.

Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

"Його відданість справі життя, мудрість, невичерпна енергія, доброта були прикладом для всіх. Українці вдячні Вахтангу Кікабідзе за підтримку у боротьбі проти російського агресора, - процитував Ткаченко президента у Facebook. - Ім'я Вахтанга Кікабідзе буде вписано в історію України як великого грузина, який зробив свій внесок у захист незалежності та суверенітету України. Завжди це пам'ятаємо і ніколи не забудемо".

Читайте також: Прощання з Вахтангом Кікабідзе: на труну знаменитого грузина поклали український прапор.

Фото: facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Від себе міністр додав, що в Україні планують вшанувати пам'ять Кікабідзе створенням іменного скверу в Києві та українсько-грузинського фестивалю. Також він розповів, за що українці можуть дякувати артисту.

"Коли сьогодні у нас у країні під час російсько-української війни гинуть воїни та рятувальники, лікарі та артисти, то кажуть: "Герої не вмирають". Це повною мірою стосується і Вахтанга Кікабідзе. Герої не вмирають. Він віддав усі кошти від свого ювілейного концерту в Батумі на допомогу українській армії. В останній шлях його проводжали грузинський та український прапори. Ми завжди пам'ятатимемо", - сказав Ткаченко.

Новини партнерів

Читайте також