Лайм

Канал СТБ відклав показ серіалу "Останній лист коханого" через скандал з заміною обличчя

Діпфейк замість обличчя актора-росіянина не влаштував українських глядачів

Телеканал СТБ відреагував на скандал, який спалахнув у мережі після виходу трейлера серіалу "Останній лист коханого". У ньому лице виконавця головної ролі Прохора Дубравіна замінили за допомогою технології штучного інтелекту Deep Fake (діпфейк).

Так виглядає російський актор Прохор Дубравін, який знімався в серіалі СТБ до початку повномасштабної війни. Фото: Facebook

Замість актора з РФ творці серіалу поставили обличчя українця Дмитра Саранскова. Отримавши бурхливу критику, прем'єру вирішили відкласти, а трейлер на YouTube видалили.

Обличчя росіянина Дубравіна у серіалі замінили на дипфейку. Фото: СТБ

"Телеканал СТБ прийняв рішення відкласти показ українського серіалу "Останній лист коханого". Мовник проведе додаткові індустріальні консультації для обговорення та ратифікації використання цифрових технологій у контенті, у тому числі зважаючи на найкращий міжнародний досвід", - йдеться у заяві каналу.

Читайте також: Група Limp Bizkit випустила кліп з діпфейками Путіна, Зеленського та Байдена.

Говорячи простою мовою, СТБ вирішили порадитися з колегами та експертами, щоб дізнатися, чи можна використовувати діпфейки для заміни облич російських артистів у своїх проектах. При цьому не всіх користувачів мережі задовольнила розмита відповідь:

"Відкласти? Ви збираєтеся це в інший сезон запустити, з новим обличчям?"

"Потрібно інший діпфейк накласти, бо якось не солідно".

"Навіщо нам такий серіал? Знову з новим обличчям? Навіщо нам російські актори?"

Актор Дмитро Сарансков, чиє лице з'явилося у трейлері "Останнього листа коханого", свою позицію щодо інциденту так і не озвучив.

Нагадаємо, що у лютому 2023 року виконавча директорка СТБ Людмила Семчук заявила, що канал не показуватиме серіали, в яких знімалися актори з країни-окупанта. З цієї ж причини скасувалась і прем'єра 4 сезону серіалу "Кріпосна", в якому знімалося безліч росіян.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа