Лайм

Помер Анатолій Яббаров: актор "Джентльменів удачі" був у "Миротворці" за зйомки в окупованому Криму

Свій останній день народження чоловік відзначив у серпні цього року

У 86 років помер російський актор Анатолій Яббаров, найбільше відомий глядачеві завдяки ролі спільника гардеробника Мітяя у фільмі "Джентельмени удачі". Російські ЗМІ повідомляють, що його не стало 6 листопада. Причина смерті не уточнюється.

Яббаров, який був заслуженим артистом країни-окупанта, також зіграв у таких фільмах, як "Жили-були старий зі старою", "Два капітана", "Зовсім пропащий", "Злочин і кара", "Фурцева" та низці інших стрічок.

Читайте також: Був класним другом: подруга Сергія Сивохо розповіла, як він допомагав Ніні Матвієнко перед смертю.

Анатолій Яббаров і Дмитро НікіфоровФото: instagram.com/dmitrynikiforov

Чоловік народився не в Росії, а в Азербайджані, у Баку. З 1959 року мешкав у Туркменістані в Ашхабаді та працював у російському драматичному театрі імені Пушкіна.

В 2018 році російський актор опинився у числі фігурантів бази "Миротворець" через те, що незаконно відвідував тимчасово окупований півострів Крим. "Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим. Участь у зйомках фільму "Танкіст", (тимчасово робоча назва), на території анексованого Криму у 2017 році", - говориться на сайті бази.

Читайте на тему: Меттью Перрі поховали на приватній церемонії через 6 днів після його смерті: фото і відео.

Того року до цього списку також потрапили інші російські актори, серед яких: Борис Токарєв, Михайло Негін, Володимир Нікітін, Олександр Корчагін, Тимур Єфременков, Михайло Шамігулов та режисер Федір Петрухін (саме у його фільми тоді знімалися всі вони на території тимчасово окупованого Криму).

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil