RU  UA

Дізнатися

Чи мають воювати знаменитості: актор у ЗСУ Костишин поділився думкою про мобілізацію артистів

Чоловік служить з осені минулого року

Тема мобілізації артистів є однією з найбільш обговорюваних в українському суспільстві. Одні вважають, що зіркам не місце на фронті та їм потрібно давати "бронь", інші переконані, що воювати мають всі військовозобов'язані чоловіки, у тому числі й лідери думок. Костянтин Костишин, який мобілізувався у ЗСУ у віці 58 років, поділився своєю думкою щодо цього питання.

В інтерв'ю OBOZ.UA актор театру та кіно сказав, що поділяє точку зору деяких своїх колег, що всі придатні до служби чоловіки мають долучитися до захисту країни, й знамениті артисти - не виняток.

Читайте також: Все має бути професійно: DZIDZIO висловився щодо мобілізації артистів і блогерів.

Костянтин Костишин служить у ЗСУ Фото: facebook.com/kostyshyn.kostya

"Я не вважаю, що актори – це якісь привілейовані люди. Моя однозначна відповідь: мають йти на фронт всі ті, хто придатний до служби", - сказав Костишин.

Водночас він розуміє, що всіх артистів забрати на фронт не вийде, адже театри мають працювати, щоби підтримувати дух українців під час війни.

"Але і розумію, що не можна веслувати під один гребінець – геть всіх забрати. В будь-якому разі театр не може не працювати. Частина акторів має залишатися і грати вистави. Підтримувати дух людей і допомагати їм не впасти в прірву безнадії, - додав він. - Театр має існувати, але не може бути так, що акторів війна не стосується. Насправді, такого в нас і немає – на фронті чимало артистів. На жаль, маємо вже і загиблих".

Читайте також: Український актор Богдан Колесник загинув від поранень на фронті: йому було 36 років.

У відпустці Костишин зіграв у виставі Фото: facebook.com/kostyshyn.kostya

Зірка серіалу "Повернення Мухтара" отримав повістку восени 2023 року і доєднався до Збройних Сил України. Костянтин Костишин служить на південному напрямку, але де саме не розкриває "з метою безпеки". Єдине, що розповідав актор про свою службу у ЗСУ, це те, що його оточують "дуже хороші хлопці".

Раніше своєю думкою щодо мобілізації артистів поділився співак MOLFAR, який з перших днів російського вторгнення боронить Україну на фронті.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona и Jerry Heil выступят в финале Евровидения 2024 года вторыми - порядок выступления всех остальных 25 участников шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования