Лайм

Як змінився Брюс Вілліс після того, як у нього діагностувати деменцію: фото

Сім'я актора озвучила його діагноз у 2023 році

У 2022 році Брюс Вілліс завершив акторську кар'єру у зв'язку з хворобою, яка вплинула на його мовлення, а невдовзі сім'я актора повідомила, що у нього діагностували лобово-скроневу деменцію.

Наразі хвороба 69-річного актора вважається невиліковною. Це нейродегенеративне захворювання з часом прогресує та впливає на поведінку людини – їй стає важко говорити, писати та розуміти інших. Так, за словами творця серіалу "Детективне агентство Місячне світло" Глена Гордона Карона, навички мовлення Брюсу Віллісу вже недоступні.

Читайте також: Хворому на деменцію Брюсу Віллісу виповнилося 69 років: дружина привітала актора зворушливим фото.

2022 року Брюс Вілліс завершив акторську кар'єру, а 2023-го у нього діагностували лобово-скроневу деменцію Фото: Getty Images

Вже рік дружина Вілліса Емма Хемінг, його колишня обраниця Демі Мур та дорослі дочки від першого шлюбу Румер, Таллула та Скаут діляться новинами про стан актора. На честь дня народження зірки "Міцного горішка" 19 березня вони показали у соцмережах фотографії зірки Голлівуду.

Брюс Вілліс із дружиною Еммою Хемінг у 2022 році Фото: https://www.instagram.com/emmahemingwillis

На одній зі світлин, яку опублікувала Демі Мур, Вілліс сидить у кріслі та тримає її за руку. Скаут Вілліс показала, як відпочиває з батьком у саду, а Румер розмістила знімок, на якому обіймає рідну людину.

Брюс Вілліс та Демі Мур у березні 2024 року Фото: https://www.instagram.com/demimoore/

Скаут Вілліс із батьком Фото: https://www.instagram.com/scoutlaruewillis/

Румер Вілліс показала фото з татом Фото: https://www.instagram.com/rumerwillis/

Близькі знаменитості не розкривають подробиць про те, як протікає його хвороба. Проте у березні 2024 року Емма Хемінг розкритикувала заголовки, що подають неправильну інформацію про його стан. Таблоїди писали, що Брюс Вілліс більше "не може відчувати радість" через хворобу.

"Я можу сказати вам, що це далеко від істини. Мені потрібно, щоби суспільство і ті, хто пише ці дурні заголовки, перестали лякати людей. Перестаньте лякати людей, думаючи, що як тільки їм поставить діагноз якогось нейрокогнітивного захворювання, все буде скінчено, - написала вона. - 100% тут є і горе, і сум, і все це. Але ти починаєш новий розділ життя, наповнений любов'ю, зв'язком, радістю, щастям. Ось що з нами відбувається".

Читайте також: Що сталося із Селін Діон і яка рідкісна хвороба змусила її зникнути зі сцени.

Емма Хемінг доглядає чоловіка під час хвороби Фото: instagram.com/demimoore/

Мати двох молодших дочок актора, 12-річної Мейбл і 9-річної Евелін, дбає про свого чоловіка і запевняє, що її любов до нього "тільки росте". Втім, вона не приховує, що сім'я проходить тяжке випробування. "Я дізналася, що деменція – це важко. Людині з діагнозом важко. Родині важко. Але Брюс - це подарунок, який дає нам любов, терпіння, стійкість, так багато всього... Він справді хотів би цього для мене та нашої родини", - говорила вона.

Брюс Вілліс із 12-річною дочкою Мейбл від Емми Хемінг Фото: instagram.com/emmahemingwillis

Раніше в листопаді 2023 року Таллула Вілліс, молодша дочка Брюса Вілліса від Демі Мур, поділилася інформацією про стан свого батька під час виступу на "Шоу Дрю Беррімор". Вона описала деменцію Брюса Вілліса як "справді агресивну". При цьому вона заявила, що він - та сама людина, і це "найкраще, чого можна бажати" в такій ситуації.

"Я бачу любов, коли я з ним. Це мій тато, і він любить мене", - сказала дівчина.

Скаут Вілліс показала батька у 2023 році Фото: https://www.instagram.com/scoutlaruewillis/

Коли журналісти каналу TODAY спитали Емму Хемінг, чи знає Брюс Вілліс про те, що відбувається з його здоров'ям, вона відповіла: "Важко сказати". Вона також поділилася, що дві її дочки навчаються таким якостям, як "любов, терпіння та стійкість", піклуючись про свого тата.

Читайте також: Хвороба Паркінсона, деменція та діабет: невиліковні діагнози, з якими живуть світові зірки.

Влітку 2023 року, у День батька, Брюс Вілліс почувався досить добре, щоб зустрітися з онукою Луеттою, яку у квітні 2023 року народила його старша дочка Румер. На знімку актор виглядає щасливим та посміхається.

Брюс Вілліс із дочкою Румер та онукою Луеттою Фото: instagram.com/rumerwillis

Як проявляється хвороба Брюса Вілліса

В есе для Vogue, опублікованому в травні 2023 року, дочка Брюса Вілліса Таллула написала, що лобово-скронева деменція "день за днем послаблює його когнітивні здібності та поведінку". Ранні ознаки його хвороби включали труднощі зі спілкуванням, несприйнятливість мовлення. Спочатку сім'я актора списала його поведінку на погіршення слуху, а потім – на його емоційну відчуженість.

"Іноді я сприймала це на свій рахунок. Він має двох дітей від моєї мачухи, Емми Хемінг Вілліс, і я думала, що він втратив до мене інтерес", - поділилася Таллула Вілліс.

Брюс Вілліс із дочкою Скаут Фото: instagram.com/scoutlaruewillis

Невролог Джаган Піллаї розповів виданню TODAY, що пацієнти з лобово-скроневою деменцією іноді відчувають "труднощі у самовираженні, розумінні того, що кажуть, у з'ясуванні суті речей". При цьому вони не втрачають пам'ять.

"Більшість людей, коли думають про слово "деменція", думають про проблеми з пам'яттю та хворобу Альцгеймера, але лобово-скронева деменція насправді не проявляється проблемами з пам'яттю. Вона впливає на те, як люди поводяться, як вони взаємодіють з іншими, як вони говорять", - пояснив Самі Бармада, доцент кафедри неврології Медичного університету Мічигану.

Читайте також: Хвороба Паркінсона помітно змінила його: як зараз виглядає актор Майкл Джей Фокс.

Інші поширені симптоми хвороби включають апатію або небажання говорити, зміни особистості та посилення депресії, відсутність соціальних навичок та нав'язливу поведінку.

За даними Асоціації лобно-скроневої дегенерації (США), середня тривалість життя людини з лобово-скроневою деменцією, на яку страждає Брюс Вілліс, становить від 7 до 13 років після постановки діагнозу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео