З настанням сезону кабачків багато господинь починають їх смажити, тушкувати, фарширувати, а також додавати в супи і салати. А для того, щоб смакотою з кабачків насолоджуватися круглий рік - можна їх заготовити на зиму.
The Lime згадав покроковий рецепт салату з кабачків, який стане відмінною заміною свіжим овочам в холодну пору. Ця страва виходить дуже смачною, пряною, а готується дуже легко.
Для того, щоб заготовити кабачки на зиму, потрібно взяти такі інгредієнти:
- кабачок - 750 г
- морква - 200 г
- сіль - 1 ч.л.
- цукор - 2 ст.л.
- олія - 50 г
- оцет - 40 мл
- коріандр мелений - 1 ч.л.
- часник сушений - 2 ч.л.
- перець чилі мелений - 1/2 ч.л.
Крок 1: Кабачки і сиру моркву натерти довгими тонкими смужками (на тертці, призначеної для корейської моркви).
Крок 2: Додати до овочів сіль, цукор та всі сухі спеції. Влити олію та оцет.
Крок 3: Все добре перемішати, щоб з'єдналися всі інгредієнти, і залишити на дві години.
Крок 4: Для того, щоб салат заготовити на зиму, його потрібно щільно, разом з рідиною, розкласти по стерилізованим банкам.
Крок 5: Потім салат потрібно простерилізувати. Для цього на дно середньої каструлі викласти м'яку тканину і помістити на неї банку з салатом. Налити в каструлю холодну воду так, щоб вона доходила майже доверху банки. Поставити каструлю на плиту, довести на вогні воду до кипіння. Стерилізувати 20 хвилин з моменту закипання води.
Крок 6: Банки закатати і укутати чимось теплим. Салат зберігати в прохолодному місці.
Як бонус пропонуємо вам також відеорецепт з приготування маринованих кабачків на зиму в домашніх умовах:
- Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами і сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важких м'ясних приготувань.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.