Лайм

Як закрити кабачки на зиму: простий рецепт улюбленої закуски

Кінець літа - саме час зайнятися заготовками на зиму

Кінець літа - саме час зайнятися заготовками на зиму. І, звичайно, в цій ситуації не обійтися без класики на кшталт малосольних помідорів або маринованих огірків. Але крім цього один з вечорів варто приділити кабачкам, які також можна відкрити до вечері в холодний сезон.

Замаринувати кабачки на зиму простіше простого. Цей процес вимагатиме від сили пару годин і лише кілька простих інгредієнтів. Кабачки можна нарізати на кубики, слайси, часточки, можна робити з них різні салати. Але сьогодні ми згадаємо простий і перевірений рецепт заготовки в банці з маринадом.

Отже, для приготування закуски нам потрібно зібрати наступні інгредієнти:

  • Молоді кабачки (1 кг)
  • Вода (1 л)
  • Яблучний оцет (100 мл)
  • Цукор (100 г)
  • Сіль (1,5 ст. Ложки)
  • Чорний перець (3 горошини)
  • Гвоздика (2 шт)
  • Насіння коріандру та кріп

Процес заготівлі кабачків на зиму здивує вас своєю простотою. По суті, для приготування овочів нам належить виконати всього 3 послідовних дії.

Крок 1: Готуємо маринад: в будь-яку зручну каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль та оцет. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Крок 2: Миємо кабачки й нарізаємо шматочками або довгими слайсами. Укладаємо їх в заздалегідь простерилізовані банки, туди ж додаємо кріп, прянощі та заливаємо тільки знятим з плити маринадом.

Крок 3: Закриваємо банки, перевертаємо їх на кришки і накриваємо ковдрою. Так залишаємо до повного охолодження.

От і все. На цьому ваші мариновані кабачки будуть готові. Зберігати їх варто в темному прохолодному місці, куди не потрапляють промені сонця. У зимові вечори закуска виявиться незамінною на вашому столі.

Ну а в якості бонусу дивіться ще й відео з рецептом приготування кабачків на зиму. І не забувайте експериментувати на кухні. Для цього не завжди потрібен великий досвід або новітня кулінарна техніка.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Знаменита Смідинська капуста по-новому - сучасна версія делікатесу з Волині

Блогерка показала, як приготувати знамениту смідинську капусту вдома - сучасний рецепт в духовці

Ніяких плям і розводів: три найкращі способи миття дзеркал

Експерти розповіли, як вимити дзеркала і надати їм ідеальний блиск без розводів і смуг

Сандвіч-конструктор - чудова ідея сніданку за 5 хвилин

Блогерка Джина Каас показала чудову ідею сніданку за 5 хвилин - цей сандвіч з беконом і сиром точно сподобається всій родині