Кінець літа - саме час зайнятися заготовками на зиму. І, звичайно, в цій ситуації не обійтися без класики на кшталт малосольних помідорів або маринованих огірків. Але крім цього один з вечорів варто приділити кабачкам, які також можна відкрити до вечері в холодний сезон.
Замаринувати кабачки на зиму простіше простого. Цей процес вимагатиме від сили пару годин і лише кілька простих інгредієнтів. Кабачки можна нарізати на кубики, слайси, часточки, можна робити з них різні салати. Але сьогодні ми згадаємо простий і перевірений рецепт заготовки в банці з маринадом.
Отже, для приготування закуски нам потрібно зібрати наступні інгредієнти:
- Молоді кабачки (1 кг)
- Вода (1 л)
- Яблучний оцет (100 мл)
- Цукор (100 г)
- Сіль (1,5 ст. Ложки)
- Чорний перець (3 горошини)
- Гвоздика (2 шт)
- Насіння коріандру та кріп
Процес заготівлі кабачків на зиму здивує вас своєю простотою. По суті, для приготування овочів нам належить виконати всього 3 послідовних дії.
Крок 1: Готуємо маринад: в будь-яку зручну каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль та оцет. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Крок 2: Миємо кабачки й нарізаємо шматочками або довгими слайсами. Укладаємо їх в заздалегідь простерилізовані банки, туди ж додаємо кріп, прянощі та заливаємо тільки знятим з плити маринадом.
Крок 3: Закриваємо банки, перевертаємо їх на кришки і накриваємо ковдрою. Так залишаємо до повного охолодження.
От і все. На цьому ваші мариновані кабачки будуть готові. Зберігати їх варто в темному прохолодному місці, куди не потрапляють промені сонця. У зимові вечори закуска виявиться незамінною на вашому столі.
Ну а в якості бонусу дивіться ще й відео з рецептом приготування кабачків на зиму. І не забувайте експериментувати на кухні. Для цього не завжди потрібен великий досвід або новітня кулінарна техніка.
- Читайте також на The Lime, як приготувати на зиму аджику з помідорів. Часом правильно приготована аджика може замінити вам хороший соус до м'яса, стати відмінною добавкою до страв з картоплі або рису.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.