Лайм

Салат з кабачків та буряка: простий рецепт оригінальної закуски на зиму

До приготування салатів на зиму завжди можна підійти оригінально

Друга половина серпня - саме час зайнятися консервацією на зиму. У цей період завзяті кулінари та просто любителі смачних закусок активно готуються до холодних сезонів, закриваючи малосольні помідори, мариновані огірки та різного типу салати. Наприклад, з кабачками.

Незважаючи на існування маси різних рецептів, до приготування салатів на зиму завжди можна підійти оригінально. І сьогодні The Lime згадав простий, але перевірений рецепт салату з кабачків та буряків, який ідеально підійде до страв з картоплі, рису, стане хорошим доповненням до стейку чи відбивних. Процес його приготування не забере у вас багато часу, а впорається з ним навіть новачок в кулінарії.

Спершу для приготування салату з кабачків та буряків на зиму нам належить зібрати необхідні інгредієнти. Вони дуже прості і знайти їх вдасться без проблем в будь-якому супермаркеті.

  • Кабачки (4 кг)
  • Буряк (2 кг) Цибуля (2 кг)
  • Цукор (400 г)
  • Рослинна олія (200 мл)
  • Сіль (85 г)
  • Оцет (200 мл)
  • Чорний перець мелений (½ ч. Ложки)

Якщо ви вже почали готуватися до тривалого кулінарному процесу, то не варто. Справа в тому, що подібний салат на зиму готується досить просто. Його рецепт потребуватиме від нас всього 3 послідовні кроки. Отже, почнемо:

Крок 1: Старанно миємо кабачки, натираємо їх на крупній тертці. Те ж саме робимо і з буряком. А от цибулю нарізаємо просто тонкими півкільцями.

Крок 2: Нарізані овочі перекладаємо до каструлі, додаємо цукор, масло, сіль і все це доводимо до кипіння. Дочекавшись, зменшуємо вогонь і так варимо близько 35 хвилин. Лише потім додаємо оцет і все ретельно перемішуємо. Варимо ще 5 хвилин.

Крок 3: Вимикаємо салат та розкладаємо по заздалегідь простерилизованним банкам. Закочуємо.

От і все. На цьому ваш салат на зиму готовий. Зберігати банки з закускою найкраще в темному прохолодному місці, куди не доберуться промені сонця. А у якості бонуса дивіться відео з рецептом приготування салату з кабачків на зиму.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Важливо не посадити раніше: коли сіяти кабачки, щоб вони зійшли і гарно вродили

Як вибрати оптимальне місце на грядці для посадки кабачків, коли їх можна сіяти у відкритий ґрунт, а також як часто поливати  

Як приготувати класичну українську паску на дріжджах: найвдаліший рецепт

Як у домашніх умовах приготувати українську паску на дріжджовому тісті, а також як прикрасити її глазур'ю на яєчних білках  

Душа компанії: які знаки Зодіаку найбільш веселі та енергійні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є життєрадісними та активними - у списку опинилися Близнюки, Леви, Стрільці, Водолії