Друга половина серпня - саме час зайнятися консервацією на зиму. У цей період завзяті кулінари та просто любителі смачних закусок активно готуються до холодних сезонів, закриваючи малосольні помідори, мариновані огірки та різного типу салати. Наприклад, з кабачками.
Незважаючи на існування маси різних рецептів, до приготування салатів на зиму завжди можна підійти оригінально. І сьогодні The Lime згадав простий, але перевірений рецепт салату з кабачків та буряків, який ідеально підійде до страв з картоплі, рису, стане хорошим доповненням до стейку чи відбивних. Процес його приготування не забере у вас багато часу, а впорається з ним навіть новачок в кулінарії.
Спершу для приготування салату з кабачків та буряків на зиму нам належить зібрати необхідні інгредієнти. Вони дуже прості і знайти їх вдасться без проблем в будь-якому супермаркеті.
- Кабачки (4 кг)
- Буряк (2 кг) Цибуля (2 кг)
- Цукор (400 г)
- Рослинна олія (200 мл)
- Сіль (85 г)
- Оцет (200 мл)
- Чорний перець мелений (½ ч. Ложки)
Якщо ви вже почали готуватися до тривалого кулінарному процесу, то не варто. Справа в тому, що подібний салат на зиму готується досить просто. Його рецепт потребуватиме від нас всього 3 послідовні кроки. Отже, почнемо:
Крок 1: Старанно миємо кабачки, натираємо їх на крупній тертці. Те ж саме робимо і з буряком. А от цибулю нарізаємо просто тонкими півкільцями.
Крок 2: Нарізані овочі перекладаємо до каструлі, додаємо цукор, масло, сіль і все це доводимо до кипіння. Дочекавшись, зменшуємо вогонь і так варимо близько 35 хвилин. Лише потім додаємо оцет і все ретельно перемішуємо. Варимо ще 5 хвилин.
Крок 3: Вимикаємо салат та розкладаємо по заздалегідь простерилизованним банкам. Закочуємо.
От і все. На цьому ваш салат на зиму готовий. Зберігати банки з закускою найкраще в темному прохолодному місці, куди не доберуться промені сонця. А у якості бонуса дивіться відео з рецептом приготування салату з кабачків на зиму.
- Читайте також на The Lime, як приготувати на зиму аджику з помідорів. Часом правильно приготована аджика може замінити вам хороший соус до м'яса, стати відмінною добавкою до страв з картоплі або ж рису.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.