Лайм

Кліп-мільйонник "Плакала" святкує рік: як український хіт звучить на інших мовах

Хіт українського тріо KAZKA обзавівся десятками каверів

25 вересня популярний український гурт KAZKA відзначає важливий день - першу річницю гучного кліпу "Плакала". За перший рік відео зібрало майже 270 мільйонів переглядів на YouTube, а сама пісня обзавелася десятками каверів.

Вперше композиція "Плакала" побачила світ у травні 2018 року, а через кілька місяців музиканти представили кліп. Для участі в зйомках були запрошені не професійні моделі, а прості українки, яких вибирали за допомогою конкурсу, організованого в соцмережах.

За сюжетом відеоряду, глядачі спостерігають за дівчатками та жінками різного віку, які співають одну й ту ж пісню, а на фінальному кадрі тримають в руках фіалки.

У жовтні того ж року "Плакала" увійшла в ТОП-10 світового чарту сервісу Shazam. Після чого хіт українського тріо стали переспівувати на різних мовах. Свої версії пісні публікують меломани з різних куточків світу, це і співаки, і блогери, і звичайні користувачі мережі. Зараз гучний хіт можна почути русинською, польською, російською та англійською мовами.

"Плакала" русинською

"Плакала" польскою

"Плакала" російскою

"Плакала" англійскою

В кінці минулого року KAZKA вирішила зробити шанувальникам сюрприз і випустила англомовну версію хіта. Пісню Cry написала британська співачка і композитор Лора Уайт. Вона має в цілому таке ж значення, що і україномовний сингл, але існують деякі відмінності. Згадки квітучої фіалки в англійському варіанті немає.

  • Нідерландський діджей і музичний продюсер марокканського походження Фаділь Ель Гуль, більш відомий під псевдонімом R3hab, записав ремікс на трек "Плакала" українського гурту KAZKA.
  • Гурт KAZKA презентував новий трек "Пісня Смілівіх Дівчат" - перший сингл з нового альбому NIRVANA.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: KAZKA, Плакала

Читайте також

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати

Як захистити буряки і моркву від шкідників: натуральний засіб відлякує довгоносика і мурах

У травні на буряках може з'явитися довгоносик - чим обробити грядки, щоб відлякати шкідників, прогнати мурах з городу