Дуже багато хто любить знамениті французькі круасани. Ці повітряні булочки з різними начинками стали шалено популярні не тільки в Україні, але і по всьому світу. Але як приготувати їх своїми руками? Дуже просто!
Для приготування круасанів нам знадобляться такі інгредієнти: листкове дріжджове тісто (300 г), куряче яйце (1 шт). Для начинки нам потрібен буде джем, шоколад або згущене молоко (на ваш смак). Тож почнемо.
Крок 1: Тісто потрібно розморозити і розкачати на рівній поверхні, попередньо посипавши її борошном або застеливши папером для запікання. Найкраще зробити і те, і інше. Так ви точно зможете уникнути прилипання.
Крок 2: Тісто треба розкачати в лист товщиною приблизно в половину сантиметра.
Крок 3: Розрізати тісто на трикутники. У широкий край трикутників чайною ложкою покласти начинку, потім акуратно загорнути тісто, щоб воно набуло форму майбутнього круассана. Щоб вам простіше було зрозуміти цю хитру технологію, ми докладаємо ілюстрацію нижче.
Крок 4: Перекладаємо круасани на деко, застелене папером для запікання. Залишаємо постояти півгодини, прикривши тканинною серветкою.
Крок 5: Змащуємо круасани збитим яйцем і відправляємо в духовку на півгодини. Ідеальна температура для запікання - 180 градусів.
Крок 6: Готові круасани варто трохи остудити і подавати на стіл.
- Читайте також на The Lime не меньш простий рецепт гарбузового супа-пюре з вершками.
- Узнайте також, як приготовати легкий суп с фрикадельками та зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.