Лайм

Круасани з джемом, шоколадом або згущеним молоком: простий рецепт для випічки вдома

Як приготувати смачне частування до чаю

Дуже багато хто любить знамениті французькі круасани. Ці повітряні булочки з різними начинками стали шалено популярні не тільки в Україні, але і по всьому світу. Але як приготувати їх своїми руками? Дуже просто!

Для приготування круасанів нам знадобляться такі інгредієнти: листкове дріжджове тісто (300 г), куряче яйце (1 шт). Для начинки нам потрібен буде джем, шоколад або згущене молоко (на ваш смак). Тож почнемо.

Крок 1: Тісто потрібно розморозити і розкачати на рівній поверхні, попередньо посипавши її борошном або застеливши папером для запікання. Найкраще зробити і те, і інше. Так ви точно зможете уникнути прилипання.

Крок 2: Тісто треба розкачати в лист товщиною приблизно в половину сантиметра.

Крок 3: Розрізати тісто на трикутники. У широкий край трикутників чайною ложкою покласти начинку, потім акуратно загорнути тісто, щоб воно набуло форму майбутнього круассана. Щоб вам простіше було зрозуміти цю хитру технологію, ми докладаємо ілюстрацію нижче.

Крок 4: Перекладаємо круасани на деко, застелене папером для запікання. Залишаємо постояти півгодини, прикривши тканинною серветкою.

Крок 5: Змащуємо круасани збитим яйцем і відправляємо в духовку на півгодини. Ідеальна температура для запікання - 180 градусів.

Крок 6: Готові круасани варто трохи остудити і подавати на стіл.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям