Лайм

Гриби-парасольки на зиму: простий рецепт сезонної закуски

Цей рецепт досить простий, тому підійде кожному

Закуски з грибів дуже популярні в нашій країні. Їх можна побачити практично на будь-якому святковому столі. Але як заготовити гриби на зиму самостійно, щоб перед новорічними святами не потрібно було шукати їх на пустіючих полицях магазинів? Дуже просто!

Гриби-парасольки дуже популярні в Японії, Індії, Туреччини і на Кубі. І не просто так, адже вони містять жири, білки, кальцій, фосфор, залізо, магній і калій. Закуска з таких грибів вийде не тільки смачною, але й корисною для організму.

Для приготування грибів-парасольок на зиму нам знадобляться такі інгредієнти: гриби-парасольки (2 кг), вода (800 мл), сіль (1 ст. л.), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (4 ч. л.), оцет (1 ст. л.), перець духмяний і чорний (по 5 горошин), лавровий лист (4 шт.), зерна кропу (1 ч. л.).

Крок 1: Гриби почистити, нарізати невеликими шматочками і промити в холодній воді.

Крок 2: Додати сіль і варити гриби в емальованій каструлі до тих пір, поки вони не опустяться на дно. Важливо постійно помішувати рідину і знімати пінку.

Крок 3: Перекласти гриби в друшляк, щоб з них стекла вся рідина.

Крок 4: Воду, сіль, лимонну кислоту і цукор ретельно змішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, додати лавровий лист, зерна кропу, перець і оцет і довести до кипіння ще раз.

Крок 5: Гриби розкласти в банки, залити маринадом, залишивши трохи місця зверху.

Крок 6: Закрити банки металевими кришками.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами