Закуски з грибів дуже популярні в нашій країні. Їх можна побачити практично на будь-якому святковому столі. Але як заготовити гриби на зиму самостійно, щоб перед новорічними святами не потрібно було шукати їх на пустіючих полицях магазинів? Дуже просто!
Гриби-парасольки дуже популярні в Японії, Індії, Туреччини і на Кубі. І не просто так, адже вони містять жири, білки, кальцій, фосфор, залізо, магній і калій. Закуска з таких грибів вийде не тільки смачною, але й корисною для організму.
Для приготування грибів-парасольок на зиму нам знадобляться такі інгредієнти: гриби-парасольки (2 кг), вода (800 мл), сіль (1 ст. л.), лимонна кислота (1 ч. л.), цукор (4 ч. л.), оцет (1 ст. л.), перець духмяний і чорний (по 5 горошин), лавровий лист (4 шт.), зерна кропу (1 ч. л.).
Крок 1: Гриби почистити, нарізати невеликими шматочками і промити в холодній воді.
Крок 2: Додати сіль і варити гриби в емальованій каструлі до тих пір, поки вони не опустяться на дно. Важливо постійно помішувати рідину і знімати пінку.
Крок 3: Перекласти гриби в друшляк, щоб з них стекла вся рідина.
Крок 4: Воду, сіль, лимонну кислоту і цукор ретельно змішати і поставити на вогонь. Довести до кипіння, додати лавровий лист, зерна кропу, перець і оцет і довести до кипіння ще раз.
Крок 5: Гриби розкласти в банки, залити маринадом, залишивши трохи місця зверху.
Крок 6: Закрити банки металевими кришками.
- Читайте також на The Lime покроковий рецепт малосольних огірків, який дозволить вам зробити їх пружними та хрусткими.
- Або ж перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.