Сирний суп - перша страва, яка дуже знаменита у Франції. І не дарма, адже цей суп є не тільки дуже смачним, але також корисним і досить ситним. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати справжній французький сирний суп своїми руками.
Для приготування страви вам знадобляться наступні інгредієнти: куряче філе (500 г), плавлений сир (200 г), картопля (400 г), цибуля (150 г), морква (180 г), вершкове масло (за смаком), сіль і перець (за смаком), зелень (за смаком), лавровий лист (3 штуки), грінки (за смаком).
Крок 1: Для початку потрібно відварити в каструлі куряче філе. Потім м'ясо дістати, додати в бульйон сіль, перець і лавровий лист.
Крок 2: Картоплю, моркву і цибулю слід помити, почистити і нарізати на невеликі кубики. Потім відправити овочі в курячий бульйон. Морквину і цибулю можна попередньо обсмажити кілька хвилин на сковороді. Так суп вийде більш ароматним.
Крок 3: Варити овочі в бульйоні до готовності, потім виловити лаврові листи, нарізати куряче філе на невеликі шматочки і додати в бульйон.
Крок 4: Покласти в майбутній суп вершкове масло і нарізані на кубики плавлені сирки.
Крок 5: За допомогою блендера перемолоти суп до стану густого однорідного пюре. Якщо суп вийшов дуже густим, можна додати трохи води. Якщо ж, навпаки, він вийшов занадто рідким, можна всипати 1-2 ложки борошна і знову перемолоти всі інгредієнти блендером.
Крок 6: Перед подачею покласти в суп грінки і посипати страву дрібно нарізаною зеленню.
- Також читайте на The Lime, як приготувати смачні і ароматні сирники всього за 30 хвилин.
- Раніше ми опублікували рецепт м'якого кексу на сметані. Цей рецепт досить простий, тому він підійде і тим, хто вміє готувати професійно, і новачкам кухонного майстерності.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.