Лайм

Готуємо вдома желе з декількома шарами: простий рецепт і поради

Як приготувати оригінальний десерт

Багатошарове желе - відмінний варіант легкого, незвичайного і простого десерту, який точно сподобається і вам, і вашим близьким. У цьому матеріалі ми розповімо, як приготувати таке желе самостійно з простих продуктів.

Вам знадобляться такі інгредієнти: кольорове желе (6 пакетиків з різними смаками), згущене молоко (465 г), вода (5-7 склянок), желатин (8.5 ст. л. або 8 пакетиків).

Фото: belnovosti.by

Крок 1: Для початку потрібно підготувати формочки для майбутнього десерту. Підійдуть як будь-які невеликі ємності, так і широкий невисокий судок або деко.

Крок 2: Тепер потрібно змішати 1.5 склянки гарячої води і 2.5 столових ложки желатину. Потім додати згущене молоко, ще 1.5 склянки гарячої води і знову розмішати суміш.

Крок 3: В окремій ємності змішати 1 пакетик кольорового желе, 1 столову ложку желатину і залити кількістю води, яка зазначена на пакетику. Гарненько перемішати.

Крок 4: Змастити форму рослинною олією, вилити кольорове желе і рівномірно розподілити. За допомогою ложки прибрати бульбашки повітря.

Крок 5: Поставити форму на 15 хвилин в морозильник.

Крок 6: Тепер потрібно зробити шар желе зі згущеного молока. Для цього також потрібно вилити суміш з другого пункту, розподілити її і знову прибрати форму в морозильник.

Крок 7: Приготувати інші смаки желе так само, як описано в пункті 3. По черзі виливати їх у форму, розподіляти і відправляти в холод.

Крок 8: Коли буде готовий останній шар, десерт потрібно прибрати в холодідьнік на кілька годин для повного застигання. Потім залишиться тільки легко дістати желе, нарізати на порції (якщо ви взяли велику форму) і подати до столу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні