Лайм

За чим постежити після параду планет: найцікавіші астрономічні явища 2020 року

Які ще цікаві явища можна буде побачити цього року

В ніч з 3 на 4 липня розпочався двотижневий парад планет. Його можуть спостерігати і українці, правда, точний час експерти назвати не можуть. Тому радять дивитися на небо в темний час доби і при ясній погоді. Ну а ми тим часом вирішили дізнатися, які ще цікаві явища підготував 2020 рік.

Сонячне затемнення

14 грудня відбудеться повне сонячне затемнення, але в Україні, на жаль, його не буде видно навіть частково. Максимальна фаза затемнення складе 1,0254, а максимальна тривалість повної фази - 2 хвилини 10 секунд. Це явище зможуть побачити жителі Чилі, Аргентини і Намібії. Ну а нам залишиться тільки милуватися видовищем на фотографіях.

Фото: pixabay.com

Метеорні потоки

Падаючі зірки, або, кажучи науковою мовою, метеорні потоки, можна буде спостерігати в серпні, листопаді та грудні. У серпні на нас чекає потік з боку сузір'я Персей, найбільш активним буде період з 9 по 13 серпня. А в листопаді можна буде побачити метеорний потік Леоніди, що виходить від сузір'я Лева. Найяскравішою буде середина місяця.

Також 14-15 грудня можна буде побачити потік Гемінід, що летять з боку сузір'я Близнюків. Цей метеорний потік часто буває не тільки яскравим, але і дуже барвистим.

Фото: pixabay.com

Космічний поцілунок

Зрозуміло, що це явище ніяк не можна буде розглянути неозброєним оком, але все-таки про нього варто згадати. 21 грудня Юпітер і Сатурн зійдуться так близько на небосхилі, що буде здаватися, ніби вони торкаються один одного. Хоча насправді між ними залишаться мільйони кілометрів.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Важко переживають розрив: які знаки Зодіаку не хочуть залишатися друзями з колишніми

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які не хочуть залишатися у дружніх стосунках після розлучення - Овен, Лев, Діва

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах: простий рецепт

Як зробити безалкогольний мохіто в домашніх умовах - простий рецепт, який точно сподобається вам і вашим гостям

Можна тримати до повного пожовтіння листя: коли краще викопувати тюльпани

Чому тюльпани не можна викопувати відразу після цвітіння, коли це необхідно робити, а також при якій температурі зберігати цибулини