Жовтень - період, коли дозрівають волоські горіхи, які є дуже корисними для мозку, травлення та здоров'я серця. Зібравши хороший урожай, потрібно ще правильно почистити горішки, обережно діставшись до смачної середини, не пошкодивши ядра.
Блогерка Ольга Шаєвська на сторінці в ТikTok пояснила, як можна легко дістати ядро, скориставшись окропом.
Волоські горіхи
Таким чином можна почистити гору горіхів без зайвих зусиль. Передусім потрібно закип'ятити воду в каструлі. Горіхи варто спочатку помити, а потім висипати у кріп.
Читайте також: Ялинковий живопліт: як створити оригінальну огорожу з хвойних дерев.
Варити плоди треба протягом трьох хвилин. Наступний крок - дістати горіхи та замочити їх у крижаній воді. Завдяки різкому перепаду гарячих та холодних температур шкаралупа стане м'якою, тож від неї можна буде позбутися легким порухом руки.
Такий метод ідеальний для молодих плодів, які мають тонку стінку. Якщо ж горіхи старі, то варити їх потрібно трохи довше - 10-15 хвилин.
Можна скористатися й іншими альтернативними методами. Наприклад, покласти горіхи в морозильну камеру або ж запекти їх у духовці протягом двадцяти хвилин. Завдяки таким діям "броня" горіха стає м'якою.
Також можна озброїтися важкою артилерією - горіхоколом, молотком або ж пресом для часнику.
Раніше ми писали, що категорично не можна робити з трояндами у жовтні. У цей період варто припинити стимулювати процеси росту, провести обрізку, обробити від хвороб, замульчувати коріння та захистити від морозів.
Цікаві новини для вас:
- Яскрава гортензія: після цього добрива квіти з клумби скажуть "дякую".
- Здорова та міцна кора: як вапно може захистити дерева в саду.
- Здивуєтесь розмірам та соковитості: тепла вода та чудо-добриво зроблять з перцями неможливе.