Лайм

3 міфи про користь ягід годжі, які зробили їх трендовим продуктом

Користь і шкода ягід годжі для організму

Ягоди годжі вважаються справжнім cуперфудом. У них дійсно міститься чимало корисних речовин, але чи дійсно ці ягоди можуть виліковувати хвороби і допомагати схуднути? Про все це наші експерти розкажуть в цьому матеріалі.

У ягодах годжі містяться 4 унікальних полісахариди, 21 мінерал, 6 моносахаридів, 6 каротініадів, бета-каротин, вітаміни В, Е, С і цілих 18 амінокислот. Зрозуміло, що ця добавка дуже корисна для організму. Ягоди зміцнюють імунітет, покращують роботу печінки, стабілізують тиск і надають загальну тонізуючу дію. Але все-таки годжі не є цілющим або чарівним продуктом.

Фото: pixabay.com

Багато хто вірить, що ягоди годжі допомагають схуднути. Це є правдою лише частково, адже ягоди можуть доповнити раціон і додати в нього різні корисні елементи, які підтримають процес спалювання жиру. Але самі по собі годжі не дадуть ніякого результату без правильного харчування і тренувань.

Фото: pixabay.com

Існує також міф про те, що ягоди годжі дуже корисні для вагітних жінок. Це дуже небезпечна помилка, адже цей продукт може провокувати неконтрольовані різкі скорочення матки, а це може призвести до викидня.

Фото: pixabay.com

Також є неправдою те, що годжі нібито можуть допомогти при різних шлункових і кишкових захворюваннях. Навпаки, людям з такими проблемами вживання годжі протипоказане. Вся справа в тому, що ягоди можуть спровокувати побічні ефекти від різних лікарських препаратів. Також цей продукт може нашкодити людям з безсонням, підвищеним тиском і діабетом.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці