Сало - традиційний продукт української кухні, без якого не обходиться національна культура. Сальце дуже поживне та часто вживається як закуска, воно неперевершене на смак, якщо вдало підібрати спеції.
Знаний кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом засолки сала, яке смакуватиме, як "дар богів", і довго зберігатиметься.
Сало в спеціях
Принагідно Євген намагався розвінчати заїжджені стереотипи щодо сала і українців. Він пояснив, що балачки про нашу любов до сала дещо гіперболізовані, бо ті ж американці їдять бекону значно більше, але чомусь рідко на цьому акцентують увагу.
Читайте також: Соковиті котлети з фаршу: як їх правильно солити, щоб підкреслити смак.
Інгредієнти:
- 500 г сала із проріззю;
- 2,5 ст. л. солі;
- чотири зубчики часнику;
- п'ять стебел петрушки;
- п'ять лаврових листків;
- 1 ч. л. орегано.
Приготування
Спочатку у салі треба зробити невеликі надрізи, в кожен з них покласти зубчик часнику. Лаврове листя треба мілко подрібнити, змішавши його з орегано.
Тепер сало треба добре обкачати у солі та спеціях.
Насамкінець сало треба перекласти у глибоченьку посудину та присипати зверху петрушкою. Все. Посудину закрити і у холодильник на два-три дні.
Якщо ви плануєте сало збергіати довго, покладіть його у морозильну камеру.
Раніше ми писали, як приготувати курячі бомбочки з начинкою "жульєн". Вони мають хрустку скоринку та ніжну, соковиту серединку, від якої ви точно будете у захваті.
Цікаві новини для вас:
- "Грибна курятина": Володимир Ярославський розповів, як приготувати смачну страву з грибів-парасольок.
- Данило Гетманцев блиснув кулінарними здібностями та поділився рецептом закуски.
- Мариновані помідори з чорнобривцями: спробуйте, якщо хочеться чогось новенького.