Лайм

Рідкісні кольорові фото початку ХХ століття показують, наскільки змінився світ за 120 років

Фотографии выполнены с помощью технологии "Автохром"

Брати Огюст і Луї Люм'єр запатентували технологію кольорової фотографії під назвою "Автохром Люм'єр" в 1903 році, і аж до 1935 року вона залишалася лідером ринку. Процес включав покриття скляної пластини тонким шаром крихітних зерен картопляного крохмалю, пофарбованих в червоний, зелений і синій кольори. Таким чином створювався фільтр, поверх якого наносився тонкий шар емульсії. Коли пластину перевертали і виставляли на світло, отримане зображення можна було перетворити на прозору плівку.

Луї і Огюст Люм'єр в 1906 році Фото: Getty Images

Технологія "Авторхом" зробила кольорову фотографію доступнішою, ніж будь-коли раніше, і в архівах залишилися дивовижні знімки життя початку 1900-х років. Ось, яким воно було в кольорі.

Сестри в літньому саду, 1908 рік Фото: Getty Images

Швець за роботою, 1910 рік Фото: Getty Images

Дві дівчинки на балконі, 1908 рік Фото: Getty Images

Портрет фотографа Емми Бартон, 1919 рік Фото: Getty Images

Племінниця братів Люьмтер з нянею, 1906 рік Фото: Getty Images

Людний пляж, 1915 рік

Купальщики на озері, 1907 рік

Ринок, 1910 рік

Діти на Оскфорде-стріт, 1910 рік

  • Раніше художник розфарбував унікальні архівні фото та запропонував поглянути на історію по-новому. У колекції є фотографії часів Першої та Другої світової, портрети і унікальні знімки знаменитостей.
  • Дивіться також на theLime кращі астрофото року. Ось як виглядають космічні пейзажі і примарні галактики.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку