Лайм

Як зміцнити нігті взимку та прискорити їх ріст: 5 порад по догляду

Корисні лайфхаки, які можна повторити у домашніх умовах

Взимку як ніколи важливо зміцнювати не тільки загальний імунітет організму, але і піклуватися про волосся та шкіру. Особливу увагу слід приділити рукам, так як через мороз і вітер шкіра лущиться, а нігті стають ламкими. theLime зібрав для вас кілька корисних порад, щоб зміцнити нігті і прискорити їх ріст.

Найпоширеніший спосіб - зробити ванночку з морською сіллю. Для цього необхідно розчинити 3 столові ложки солі в склянці теплої води. Також можна додати пару крапель йоду і лимонного соку. Перелити цей розчин в зручну ємність і опустити туди руки на 10-15 хвилин. Щоб досягнути максимального ефекту, таку процедуру необхідно повторювати щодня два-три тижні. За допомогою цього ритуалу краси нігті будуть міцнішими, а нігтьова пластина перестане розшаровуватися.

Фото: pixabay.com

Щоб прискорити ріст нігтів, необхідно приймати спеціальні вітамінні комплекси, а можна купити вітаміни А і Е в аптеці, наприклад, в капсулах, які можна легко розкрити. Змішавши ці два вітаміни, ними можна покрити нігті хоча б на 10 хвилин в день або зробити вітамінну ванночку. Таку процедуру рекомендують робити курсом 1-2 тижні з інтервалами в 1-2 місяці.

Також можна зробити ванночку із зеленим чаєм і рослинною олією. Для цього необхідно взяти остиглий чай і додати в нього оливкову або соняшникову олію у співвідношенні 4 до 1. В цей розчин необхідно помістити руки на 15-20 хвилин, а потім одягти спеціальні рукавички. Повторювати процедуру слід кілька разів на тиждень.

Для нігтів, яким не вистачає кальцію, рекомендуємо зробити маску з сиру. Для цього потрібно взяти жирний сир і збити його в блендері з оливковою або іншою олією до консистенції сметани. Потім нанести цю масу на нігті приблизно на півгодини. Повторювати таку процедуру можна кілька разів на тиждень.

Фото: pixabay.com

Щоб зміцнити нігтьову пластину, можна нанести на її поверхню йод. Таку процедуру найкраще проводити ввечері перед сном, щоб не злякати оточуючих своїми пожовклими нігтями. За ніч йод вбереться, а ваші нігті стануть міцнішими.

Взимку також потрібно не забувати про захисні та зволожуючі креми для рук і нігтів. Ці засоби потрібні для того, щоб попередити пересихання і лущення шкіри.

До перелічених вище порад додамо, що в осінньо-зимовий період рекомендуємо носити на вулиці теплі рукавички, а також проводити вдома прибирання в спеціальних гумових рукавицях, які захистять ваші нігті від впливу холоду, води і побутової хімії.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла