Кажуть, ліниве лечо - рецепт для ледачих. Але, не дивлячись на те, що він і cправді дозволити заощадити трохи часу, все це, звичайно, жарти. Адже насправді це просто ще один різновид класичного лечо на зиму, який анітрохи не поступається йому за смаком чи апетитним ароматом. Згадуємо сьогодні, як готувати закуску швидко.
Щоб приготувати 6 (0,5 л) баночок лечо, зберіть наступні продукти: помідори (3 кг), перець болгарський (1 кг), часник (3 зубчики), оцет 9% (2-3 ст. ложки), цукор (1 склянка ), сіль (за смаком).
Як приготувати ліниве лечо з помідорів і болгарського перцю
Ретельно промийте помідори, видаліть корінці та наріжте скибочками. Промийте перець, видаліть корінці та насіння, наріжте соломкою. Після цього половину помідорів і перець змішайте в каструлі.
Зверніть увагу на соковитість помідорів, якщо овочі сухуваті, можна додати в каструлю півсклянки або склянку води. Далі доведіть загальну масу до кипіння, після чого варіть на слабкому вогні ще 10 хвилин і не забувайте помішувати.
Зачекавши 10 хвилин, додайте залишок помідорів і ретельно перемішайте. Додайте до загальної маси цукор, сіль і варіть на малому вогні ще 20-25 хв.
Тим часом очистіть часник та пропустіть його через прес. Додайте в каструлю, також додайте оцет. Варіть лечо ще 5-6 хвилин. Далі розкладіть закуску у стерильні банки та закатайте.
Зберігати домашнє лечо варто в прохолодному темному місці, а відкриту банку - в холодильнику.
- Любите кулінарні експерименти? Читайте також на theLime, як приготувати смачне лечо з рисом. Доволі простий рецепт буде незамінним до страв із м'яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.