Петрушка — одна з найпопулярніших пряних трав українців. Ця запашна рослина додає свіжості та неперевершеного аромату багатьом стравам. А сезон зелені на наших городах — це чудова нагода зробити запаси приправи на зиму, адже її можна заморожувати.

theLime розповість про те, як можна заготовити петрушку на зиму кількома способами.

Читайте також: Як заморожувати яблука на зиму - три перевірені способи.

1. У цілому або подрібненому вигляді

Найпростіший варіант — заморозити петрушку без додаткових інгредієнтів. Для цього потрібна лише петрушка і відповідна тара — Zip-пакети або пластикові контейнери.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Покрокова інструкція:

1. Промийте зелень, обсушіть на рушнику або в сушарці для салату.

2. Відірвіть листочки від грубих стебел.

3. Наріжте дрібно або залиште цілою, розкладіть порційно в пакетах або контейнерах.

4. Видавіть повітря з пакетів — так зелень буде краще зберігатися.

Такий варіант заморожування петрушки найкраще підходить для страв, де зелень додають під час готування (супи, тушковані овочі, м’ясо).

Читайте також: Як розморозити м'ясо за 5 хвилин: хитрий лайфхак.

2. У формах для льоду

Це зручний спосіб зробити порційні кубики: з водою підходять для супів, а з олією — для смаження, соусів і маринадів.

Покрокова інструкція:

1. Подрібніть петрушку ножем.

2. Розкладіть у форми для льоду.

3. Залийте водою або оливковою олією (залежно від подальшого використання).

4. Заморозьте, потім перекладіть кубики в Zip-пакет або контейнер.

3. Мікс зелені

Петрушку можна змішати з іншими видами зелені — так отримаєте готовий мікс для кулінарних експериментів:

1. Мікс кропу і петрушка — універсальна пара для перших страв, картоплі, риби.

2. Зелена цибуля + петрушка — підходить до салатів, гарнірів і м’яса.

3. Листкова селера + петрушка — хороший варіант для супів і рагу.

4. М’ята чи базилік (у невеликій кількості) — для ароматного пюре або соусів.

Змішані мікси також можна фасувати в пакети або заморожувати в кубиках.

4. Зелена паста

Для економії місця та швидкого використання зручно зробити пюре з петрушки.

Інгредієнти:

  • Свіжа петрушка.
  • За бажанням — вода, олія, трохи лимонного соку.

Покрокова інструкція:

1. Подрібніть зелень у блендері до стану пасти.

2. Додайте трохи олії — вона надасть більш м’яку текстуру.

3. Розкладіть у формочки для льоду або в невеликі контейнери.

4. Заморозьте і потім зберігайте в герметичному посуді.

Така паста з петрушки чудово підходить для соусів, супів, тушкування. Якщо додати часник, сіль та трохи горіхів — отримаєте майже песто.

  • Раніше ми розповідали, як заморозити моркву на зиму.
  • Читайте також на theLime, як швидко висушити випрану білизну, якщо на вулиці дощ, а батареї не гріють.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Як правильно заморожувати перець на зиму - перевірені способи.
    2. Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак.
    3. Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками.