RU  UA

Lifestyle

Лобіо – традиційна грузинська страва з квасолі: як приготувати її з овочами і томатним соусом

Здивуйте свою родину

Господині, для яких приготування страв – це не просто рутина, а хобі, часто експериментують як із українською кухнею, так і з іншими. В Україні велику популярність має грузинська кухня. І якщо ви вже балували свою родину м'ясом з томатами та спеціями під назвою чашушулі, цього разу урізноманітніть меню стравою з квасолі. theLime ділиться простим рецептом лобіо.

Читайте також: Не гірше, ніж у грузинському ресторані: рецепт хачапурі по-аджарськи.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: квасоля (200 г), болгарський перець (1 шт.), морква (1 шт.), помідор (1 шт.), цибуля (1 шт.), томатний соус (3 ст. л.), кінза, лавровий лист, чорний перець, червоний перець, сіль, кокосова олія (1-1,5 ст. л.), часник (2-3 зубчики).

Приготування:

Квасолю промиваємо та замочуємо в холодній воді на ніч. Коли квасоля набухне, промиваємо ще раз, солимо, додаємо лавровий лист і ставимо варити на середній вогонь на 1-1,5 години (поки не стане дуже м'якою).

Приблизно за 30 хвилин до готовності квасолі починаємо готувати решту інгредієнтів. Перець та помідор промиваємо, нарізаємо невеликими кубиками. Моркву тремо на великій терці, цибулю нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Кинзу споліскуємо, дрібно шаткуємо ножем.

Читайте також: Як приготувати грузинський соус ткемалі зі слив: класичний рецепт.

Розігріваємо сковороду. Обсмажуємо до золотистої скоринки на середньому вогні моркву та цибулю. Додаємо болгарський перець та обсмажуємо його 5 хвилин.

Додаємо помідор, солимо овочі, тушкуємо на середньому вогні 10 хвилин.

Додаємо квасолю, томатний соус, часник, зелень, червоний та чорний перець і ще трохи підсолюємо. Всі інгредієнти обережно перемішуємо і даємо прогрітися 10-15 хвилин на маленькому вогні, щоб усі смаки та аромати змішалися.

Подаємо ароматне лобіо до столу та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Фритата – італійський омлет з сиром, овочами та ковбасою: як його приготувати.
  2. Бабагануш – це смачна намазка з печених баклажанів: як приготувати цю страву східної кухні.
  3. Традиційні полтавські галушки готують з м'ясною начинкою: цей рецепт варто спробувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Какие удобрения необходимо использовать для подкормки газона летом, как их выбрать и правильно вносить, чтобы трава радовала своим видом

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Звездный стилист рассказал, какие стрижки и прически будут в моде летом 2024 года - фото модных причесок

Як правильно поливати огірки, щоб отримати здоровий і рясний врожай: рекомендації агронома

Как определить оптимальное время и температуру воды для полива огурцов, а также в чем преимущества и недостатки утреннего и вечернего полива