Для деяких господинь приготування заготовок є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви закрили декілька банок овочевого салату з рисом, цього разу зробіть салаку з овочами на зиму. theLime підібрав простий рецепт консервації.
Читайте також: Перець у томаті – класичний рецепт консервації на зиму: як його приготувати.
Інгредієнти: морожена салака (2 кг), помідори (2 кг), цибуля (2 кг), морква (1 кг), сіль (2 ст. л.), цукор (80-100 г), оцет 9% (5 -6 ст. л.), кілька горошин чорного або ароматного перцю, трохи червоної солодкої паприки.
Приготування:
Томати заливаємо окропом на кілька секунд і знімаємо з них шкірку. Замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту.
Цибулю та моркву очищаємо, цибулю нарізаємо, а моркву тремо на тертці.
Салаку розморожуємо, обрізаємо голови, плавники, хвости, очищаємо нутрощі. Промиваємо в проточній воді та викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Читайте також: Заготівля до зимових свят: як приготувати гострий хрін з буряком.
Помідори нарізаємо та викладаємо у велику каструлю, проварюємо приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи.
Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо на неї нарізану півкільцями цибулю, натерту моркву і обсмажуємо до готовності.
Салаку обвалюємо з усіх боків у борошні та обсмажуємо на сковороді з олією.
Тим часом готові томати збиваємо за допомогою блендера, додаємо до них сіль, цукор, чорний перець, паприку, вливаємо оцет.
Читайте також: Пікантні баклажани по-вірменськи – простий та вдалий рецепт консервації на зиму.
У каструлю з цибулею та морквою виливаємо томатне пюре, перемішуємо, потім сюди ж викладаємо обсмажену рибу, зверху знову шар засмажки, шар салаки та знову овочевий шар. Накриваємо кришкою та готуємо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин. Перемішувати не потрібно, щоб риба не розвалилася.
Тим часом підготуємо банки: стерилізуємо на пару, у мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдаємо окропом.
Викладаємо салаку з овочами у банки та закриваємо герметично. Перевертаємо догори дном і обгортаємо пледом або ковдрою до повного остигання. Зберігати таку заготівлю можна у холодильнику.
- Раніше ми розповіли, які овочі входять до салату "Десятка" і як зробити його на зиму.
- Читайте також на theLime рецепт пікантного перцю по-корейськи.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати квашені яблука на зиму: простий рецепт у каструлі чи відрі.
- Гарбузові кекси на Хелловін: як приготувати мафіни з простим тематичним декором.
- Тертий пиріг можна приготувати на маргарині, олії та майонезі: особливості рецептури.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.