Новорічні свята відшуміли, але якщо ви не встигли зустрітися з друзями чи близькими, це завжди можна зробити і у будні, і у вихідні. Щоб порадувати сім'ю або гостей, можна приготувати торт "Молочна дівчинка" або профітролі. theLime вирішив докладніше розповісти про них і поділитися простим рецептом.
Читайте також: Рецепт ніжних заварних тістечок з кремом, які готуються набагато простіше за еклери.
Профітролі – невеликі (менше 4 см у діаметрі) кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками (як солодкими, так і солоними). Це може бути заварний крем, різні салати, гриби, м'ясо, крем-сир, червона риба, червона ікра.
Солодкі профітролі можна подати як окремий десерт, а можна до молочного супу, профітролі з м'ясною або грибною начинкою – до бульйону. Найбільш популярним є бульйон із ними: профітролі без будь-якої начинки кладуть у бульйон безпосередньо перед вживанням.
Інгредієнти: вершкове масло 100 г (82%), вода (250 мл), просіяне борошно (150 г), розпушувач (3 г), яйця (4-5 шт.), сіль (щіпка), ваніль (3 г).
Приготування:
Викладаємо в каструлю вершкове масло, додаємо воду, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо.
Потім додаємо борошно, розпушувач, сіль і ваніль, активно перемішуємо. Збираємо тісто у кулю. Повертаємо все на плиту і ретельно перемішуємо, це потрібно для того, щоб із тіста випарувалася волога. На дні сотейника має з'явитися плівка.
Охолоджуємо масу до кімнатної температури.
Коли тісто охололо, вводимо по одному яйцю і ретельно вимішуємо. Тісто має бути не рідким та не густим.
Читайте також: Еклери як у кондитерській: рецепт заварних тістечок із кремом.
Перекладаємо заварне тісто в кондитерський мішок або викладаємо ложкою, відсаджуємо профітролі на деко, вистелене пергаментом.
Відправляємо в розігріту до 200°С духовку і випікаємо до готовності.
Духовку в процесі випікання в жодному разі не відкриваємо.
Після того, як профітролі будуть готові, трохи відкриваємо дверцята духовки, робимо невелику щілину і чекаємо, поки вони охолонуть.
Потім начиняємо заварні тістечка солодкою чи солоною начинкою.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати солодкі та солоні профітролі за рецептом Тетяни Літвинової.
- Читайте також на theLime рецепт сметанника без розкатки коржів.
Цікаві новини для вас:
- "Три шоколади" – ніжний торт з мусовими шарами: як його приготувати.
- Класичний торт на Новий рік: як приготувати ніжний "Наполеон" із заварним кремом.
- Рецепт простого торта зі вершковим кремом, який готують зі звичайних млинців.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.