Лайм

Чи можна вмикати генератор під час дощу: поради на випадок блекауту

Під час роботи генератора в повітря виділяються токсичні речовини, які шкодять здоров'ю

За правилами експлуатації переносний побутовий генератор можна встановлювати лише на відкритому повітрі. Але що робити, якщо вам потрібно увімкнути генератор, коли йде дощ чи сильний сніг?

Про те, як користуватися і як захистити генератор від дощу, розповіли автори порталу Bob Vila.

Читайте також: Як захистити свій будинок від надмірної вологості: 5 порад, щоб позбутися грибка і цвілі.

Генератор не можна використовувати під час дощу, тому що волога в повітрі та вода, що накопичується на землі, можуть просочитися до випускних отворів або потрапити в двигун. Коли це відбувається, будь-хто, хто знаходиться поблизу, ризикує отримати ураження електричним струмом. Крім того, серйозне пошкодження водою під час роботи може призвести до вибуху генератора.

Але відключення електроенергії можуть траплятися і в погану погоду, то ж чи можна працювати з генератором під час дощу? Потурбуйтеся про способи захисту генератора від дощу, встановивши сталеві кожухи, пластикові навіси, висувні намети або ж інші варіанти "дощовика" для генератора.

Ще один важливий момент полягає в тому, що для роботи генератора потрібна належна вентиляція, тому просто накинути брезент на генератор недостатньо. Чохол для генератора повинен забезпечувати захист від вологи і належну вентиляцію.

Під час згоряння цього палива утворюється газ, який може швидко накопичуватися та ставати токсичним у герметичному або замкнутому просторі, як-от гараж або всередині будинку, створюючи ризик отруєння чадним газом. Чадний газ — це невидимий газ без смаку та запаху, який легко може потрапити в замкнутий простір, тому ніколи не запускайте генератор у приміщенні.

Читайте також: Як зробити шви на плитці знову білими: простий лайфхак.

Чотири варіанти захисту для генератора

Металеві корпуси забезпечують найвищий рівень довговічності та безпеки, хоча рекомендується встановлювати їх професійно, щоб переконатися, що вони водонепроникні.

Пластикові навіси можуть служити кришкою для генератора і є більш міцними, ніж легка тканина або пластикове покриття, але пластикові навіси часто мають проблеми з перегрівом, оскільки вони ізолюють генератор.

Намети з тканинним захистом доступні за ціною та прості у використанні, хоча вони не міцні та їх легко здуває сильним вітром.

Зроблені на замовлення кришки для генераторів також можуть бути ефективними, але ви повинні знати, як їх робити, інакше кришка може не мати належної вентиляції, що призведе до перегріву генератора.

Читайте також: Знову буде білосніжним: ці натуральні засоби очистять унітаз від іржі та нальоту.

Як захистити генератори від дощу

Дотримуйтеся цих кроків, щоб безпечно налаштувати, захистити та використовувати свій генератор під час дощу.

1. Виділіть сухе відкрите місце для роботи генератора.

Під час дощу або снігу вам потрібно буде захистити генератор з усіх боків, у тому числі знизу, тому важливо знайти тверде сухе місце на відкритому повітрі, де можна розмістити генератор. Не вибирайте місця, де під час дощу можуть утворюватися калюжі; шукайте місце, яке знаходиться вище, ніж решта двору.

2. Накрийте генератор.

Якщо генератор розташований у відповідному місці, наступним кроком буде пошук кришки генератора, яка зможе захистити його верх і боки, не викликаючи перегріву машини. Подумайте, чи буде найкраще інвестувати в сталевий корпус, пластиковий сарай, простий висувний навіс або побудувати власну кришку генератора.

3. Переконайтеся, що кабель живлення, підключений до вашого будинку, захищений від погодних умов.

Розташування та захист генератора - це не єдине, про що варто турбуватися. Вам також потрібен захищений від атмосферних впливів кабель живлення, який можна прокласти між генератором і вашим приладом. Блокування шнурів живлення допомагає запобігти розв’язуванню шнура під час сильного вітру — просто переконайтеся, що ви вибрали кабель живлення, стійкий до погодних умов і сумісний із вашим генератором.

Цікаві новини для вас:

  1. Як почистити раковину з нержавіючої сталі: буде знову сяяти, як нова.
  2. Як позбутися неприємного запаху після миття підлоги: покрокова інструкція та поради.
  3. Як зробити засіб для очищення духовки своїми руками.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати знамениті булочки "Сінабон" - простий рецепт від Євгена Клопотенка

Приготуйте булочки Синабон з корицею і глазур'ю - це чудова випічка до чаю чи кави

Зелені помідори по-корейськи - рецепт оригінальної закуски на зиму

Розповідаємо, як приготувати зелені помідори по-корейськи - ця закуска дуже пікантна та має небанальний смак

Як приготувати справжню грузинську аджику - найкращий рецепт

Справжня грузинська аджика - це не та закуска, яку звикли готувати українські господині. Приготуйте гостру приправу за класичним рецептом