Лайм

Проколіть яйце перед варінням - цей геніальний трюк збереже вам час і нерви

Про це мало хто знає!

Здавалося б, процес варіння яєць настільки простий, що всі секрети вже давно розкрито. Їх варять в холодній воді, в окропі, занурюють в холодну воду відразу після варіння - ці способи вже давно всі спробували. Однак є один маловідомий трюк, який допоможе зберегти ваш час і нерви.

theLime радить перевірити цікавий лайфхак - перед тим, як зварити яйце, його треба проколоти голкою.

Читайте також: Як врятувати пересолену страву - допоможуть бабусині поради.

Для чого потрібен отвір у шкарлупі

Ця маленька дірочка від голки чи канцелярської кнопки допоможе у дуже важливому процесі, що неодмінно сподобається усім господиням. Через неї у яйце під час приготування потраплятиме рідина, яка зробить так, щоб шкарлупа не "приклеювалася" до білка. Тоді готові яйця будуть легко чиститися, а шкарлупа миттєво злітатиме з них.

Як правильно проколювати яйце

Цей отвір обов'язково треба робити на тупому боці яйця - саме там знаходиться повітряна камера, куди потраплятиме вода під час варіння. Якщо зробити отвір в іншому місці - посередині чи на гострому боці - шкарлупа може тріснути.

Читайте також: Варто додавати у страви частіше: названо 5 найкорисніших спецій.

Як правильно варити яйця

Щоб яйця не тріснули під час варіння, всипте у воду 2 столові ложки солі. У такому разі білок все одно не витече, навіть якщо шкаралупа трісне.

Яйця повинні бути кімнатної температури - якщо в окріп покласти холодні яйця, вони потріскаються і витече білок.

Краще варити яйця на повільному вогні.

Якщо яйця свіжі – до чотирьох днів, варіть їх на три хвилини довше.

Щоб яйця легше чистилися, залийте їх холодною водою і трохи надбийте.

Перевірити, чи яйце зварилося, можна, якщо його покрутити: крутиться швидко - зварилося, повільно – ще сире.

  • Раніше ми розповідали, як правильно зберігати яйця і як безпечно продовжити їх свіжість.
  • Читайте також на theLime, як зберегти хліб свіжим надовго.
  • Цікаві новини для вас:

    1. Сушений, заморожений і консервований: як зберігати часник, щоб завжди був свіжий.
    2. Як розморозити м'ясо з 5 хвилин: хитрий лайфхак.
    3. Як заморожувати яблука на зиму - три перевірені способи.

    Новини партнерів

    Читайте також

    12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

    Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

    Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

    Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

    Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

    Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами