Пізні сорти капусти збирають у жовтні-листопаді у суху погоду, до настання перших заморозків. Урожай капусти найкраще зберігається у прохолодному приміщенні, а саме у льосі чи підвалі при температурі 0..+1,5°C.

Авторка YouTube-каналу "Городниця з Одеси" пояснила, як подбати про капусту, аби вона була свіжою до самої весни.

Урожай капустиФото: Facebook

Проте якщо ви не маєте спеціального приміщення для зимування овочів та фруктів, можна організувати простір у квартирі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Читайте також: Зберігатиметься місяцями: коли потрібно збирати урожай солодкого перцю.

Для того, аби головки капусти залишалися тугими та не були пошкодженими гниллю і процесами всихання, спочатку їх треба загорнути у паперові рушники, а зверху обмотати харчовою плівкою для захисту від зайвої вологи.

Авторка блогу пояснила, що не вперше користується таким лайфхаком, завдяки чому капуста має товарний вигляд кілька місяців.

Говорячи про зберігання капусти у льосі, жінка пояснила, що головки варто підвісити. Капусту спочатку обмотують мотузкою та чіпляють за гачок, прироблений до стелі підвального приміщення або льоху.

Додамо, що качани треба правильно підготувати до зберігання. А саме видалити верхнє листя та добре просушити головки.

Раніше ми писали, як правильно підрізати кущі малини восени. Після завершення плодоношення пагони малини треба обрізати під саме коріння, аби не залишалось пеньків.

Цікаві новини для вас: