Лайм

В Україні зі мною дуже людяні, і я ціную це - Роуз Макгоуен

Цими вихідними акторка відвідала міжнародний кінофестиваль в Одесі

Липень, Одеса. Ось вже десятий рік поспіль тут проходить Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ). Його гостями стають не тільки українські селебріті, а й метри кіно, чиї імена нам знайомі з дитинства. Цього разу в числі спеціальних - зірка "Зачарованих" Роуз Макгоуен. І ви б тільки бачили її очі, коли вона дізналася, що в українській версії серіал отримав назву "Всі жінки відьми".

Біля прес-центру зібрався натовп журналістів - всі хочуть поспілкуватися з акторкою, за чиїми плечима дуже насичена і складна кар'єра. Злети і падіння, боротьба і удари у відповідь. Це Роуз Макгоуен грала в одному з найпопулярніших серіалів 2000-х. Вона ж була супутницею відчайдушного Меріліна Менсона. І вона ж стала однією з жертв сексуального насильства з боку продюсера Харві Вайнштейна. На останню тему Макгоуен більше не говорить, але охоче спілкується на будь-які інші. На бесіду з нею нам дають всього по сім хвилин, а стільки всього хочеться запитати. Коли я заходжу до прес-руму, акторка одарзу ж встає зі стільця і першою простягає руку: "Привіт. Я - Роуз. Рада зустрічі".

- Роуз, вас знають сьогодні як акторку, модель, співачку, режисера, письменницю, активістку. Озираючись на роки вашої кар'єри, що з цього вам найближче? Чи це просто шлях, який ви проходите поетапно?

Напевно, я б сказала, що сьогодні я художник. Художник, тому що він може займатися різними напрямками, не тільки чимось одним.

- Як ви стали гостею кінофестивалю в Одесі? Це була просто спонтанна пропозиція з України?

Так, вони просто вийшли на мого друга, а я завжди хотіла приїхати до України, Одеси. Мені дуже подобаються ці краї. Тут чудово. До того ж я просто обожнюю місця, де так само люблять кіно, де їм горять. І мені дуже подобається європейське кіно.

- Дуже тішить, що сьогодні люди вже рідше задають питання: "Україна? А де це?"

О ні. Я розумніша.

- Ви згадували сьогодні, що ви просто зібрали сумку і сіли в літак. Скільки зазвичай вам потрібно часу, щоб обрати наряд для червоної доріжки, зібрати всі необхідні речі?

Ніколи не вгадую з цим. Розпаковуюся і думаю: "Чим я взагалі думала, коли збиралася?" Дивні бувають рішення, правда. Вчора на червоній доріжці всі виглядали дуже стильно, але не я.

- Та годі вам.

Ні, в цілому непогано. Але це була не бального типу сукня. Але скажу чесно, я просто ненавиджу їх. Я одягала їх стільки років на всі ці зборища в Голлівуді, що сьогодні мені просто вже не хочеться. Хотілося виглядати звичайно.

- Тобто вам не потрібні стилісти, перукарі, інші порадники?

Ні, я не працюю зі стилістами, це зайве. Я можу одягатися сама, що добре, чи не дуже... (сміється)

- Це ваш перший візит до України. Які враження за ці дні в Одесі? Чи був час прогулятися, подивитися щось цікаве?

Ні, часу поки не було, але мені обіцяли його після інтерв'ю. Але головне з того, що я поки помічаю, - люди тут дуже чуйні, розумні і дуже добрі зі мною. До мене ставляться з повагою, як до людини, а не як до предмету, на який можна просто витріщатися. Я дуже ціную людяність.

- У вас дуже насичене життя і кар'єра: безліч ролей в кіно, музичні та літературні проекти, ви два роки прожили під одним дахом з Меріліном Менсоном ... який з періодів ви могли б назвати найбільш важливим і значущим для вас, і чому?

Напевно, період написання книги і мого альбому PLANET 9, який скоро вийде. Період написання "Сміливої" (одна з книг акторки - Ред.) - вона допомогла мені багато чого пережити і відпустити. А працюючи над альбомом, я якось переключилася, це був доволі медитативний процес. Всі ці звуки... ніби в космосі.

- Можливо, скоро ми і справді зможемо літати в космос. У справжній. У всякому разі, Ілон Маск обіцяє.

Сподіваюся. Хоча хіба ми не в космосі зараз? Озирніться, ми просто забуваємо. Люди кажуть: "Я б в космос злітав..." А я їм відповідаю: "А ми, по-вашому, зараз де знаходимося?"

- Колись я дуже фанатів по творчості Менсона. Світ знає його як шок-рокера і останнього психа, ви ж знаєте його справжнім. Назвіть три речі, які запам'яталися вам найбільше з його повсякденного життя.

Він дуже хороший художник-аквареліст, багато малював моїх собак - у мене були два бостон-тер'єри і він малював їх для мене. Він був дуже добрим. А ще він жахливо харчувався, їв тільки шкідливу американську їжу.

- Чому так?

Він з Огайо. З самого центру Америки. Хіба могло бути інакше? (сміється).

- Сьогодні вас також знають, як активісту, борця за права жінок і справедливість. Чи важко бути такою людиною?

Важко. Але деякі люди створені для подібної боротьби, і я теж. Я йшла до цього все життя. Це не приносить задоволення, але це необхідно.

- І, наскільки я розумію, ви абсолютно не шкодуєте про те, що зайняли таку позицію?

Ні, ні краплі. Мені шкода тільки, що Голлівуд не підтримав мене, коли я допомогла йому позбутися від великої кількості сміття. Там нічим на це не відповіли. Мене це анітрохи не дивує, але дуже засмучує. Тому мені шкода тільки, що люди навколо так поводяться.

- З боку може здаватися, що ви абсолютно безстрашна, що у вас немає ніяких недоліків, але ж ви така ж жива людина. У вас є почуття, емоції. Чого ви боїтесь?

Я завжди кажу - бути хороброю - це не бути безстрашною. Мені завжди страшно. Я не люблю страх, він зводить мене з глузду. Але я борюся з ним. Боялася висоти - вистрибнула з літака. Я намагаюся протистояти страху, долати його, переставати боятися. І сьогодні я вже набагато менше боюся чогось, ніж раніше.

- Наостанок задам вам кілька коротких запитань. У вас, напевно, є погана звичка, якої ви хотіли б позбутися?

МакДональдз.

- Так хіба це погано? Обожнюю його з дитинства.

Правда? Клас! Але ви все одно, напевно, не ходите туди три-чотири рази на тиждень (сміється).

- Не ходжу, погоджуся. Окей, чи є щось таке, що ви просто обожнюєте?

Обожнюю мою собаку.

- А щось таке, що ви ненавидите?

Коріандр (кривиться).

- Справжній успіх. Що це?

Хороші відносини з людьми.

- Найбожевільніша річ, яку ви робили в своєму житті?

О, боги... цей список дуже великий, друже.

- А що в його топі?

Я виходила голою на червону доріжку.

- Була справа. Ну і останнє питання: якби хтось звернувся до вас за порадою без прив'язки до будь-чого. Просто порада з життя. Що б ви на це відповіли?

Бути сміливим - не означає бути безстрашним. Страшно? Це означає, що ви на вірному шляху.

Нагадаємо, 10-й міжнародний кінофестиваль в Одесі стартував 12 липня. Його насичена заходами програма триватиме до 20 числа включно. Генеральним медіапартнером фестивалю традиційно виступив канал "Україна". Автор фото - Ольга Покровська.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки
Теги:

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях