Лайм

Серіал мене уповільнив: Джордж Мартін поділився ставленням до "Гри престолів"

Автор "Гри престолів" сумує за часами, коли серіалу ще не було

В інтерв'ю виданню The Observer письменник Джордж Мартін розповів про фінал циклу "Пісня льоду й полум'я", а також про те, як його життя змінилося після виходу серіалу "Гра престолів".

За словами Мартіна, спірний фінал телевізійної адаптації HBO ніяк не вплине на кінцівку двох останніх романів серії.

"Він [фінал] нічого не змінює. Ви не можете догодити всім, тому повинні догодити собі, - сказав письменник. - Деякі з фанатських теорій вірні, а деякі - помилкові. Ви все дізнаєтеся, коли я закінчу".

Також Джордж Мартін зізнався, що після виходу серіалу "Гра престолів" йому стало важче писати.

"Я не думаю, що серіал дуже добре на мене вплинув. Те, що повинно було мене прискорити, насправді мене сповільнило. Кожен день я сідав писати, і навіть якщо у мене був хороший день, я відчував себе жахливо, тому що думав: "Боже мій, я повинен закінчити книгу. Я написав тільки чотири сторінки, коли повинен був написати 40", - зізнається автор.

Здобута слава вплинула і на особисте життя Мартіна. Він заявив, що сумує за тими днями, коли міг непомітно відвідати книжковий магазин - заняття, яке було його "найулюбленішою справою в світі".

"Ходити від полиці до полиці, вибирати кілька книг, читати трохи, йти з великою стопкою творів, про які я не чув до того, як увійшов, - згадує він. - Тепер, коли я йду в книжковий магазин, мене впізнають, і через 10 хвилин навколо утворюється натовп. Таким чином, ви отримуєте багато, але також і втрачаєте деякі речі".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях