Лайм

10 музикантів незалежної України, яких знає весь світ

Українських артистів люблять і чекають не тільки вдома, а й за кордоном

Українські артисти з року в рік домагаються визнання не тільки у рідній аудиторії, але і обзаводяться армією шанувальників за кордоном. Наші співвітчизники займають топові позиції світових чартів і набирають мільйони переглядів на YouTube.

Так, до Дня Незалежності України The Lime зробив добірку з десяти музикантів, хоча насправді артистів, затребуваних на Заході, набагато більше.

KAZKA

KAZKA - відносно молодий колектив, який сміливо можна назвати феноменом. Музиканти змусили весь світ співати українською мовою. Трек гурту "Плакала" увійшов в топ-10 пісень світового чарту Shazam і став хітом у багатьох країнах. А кліп на цю композицію вже зібрав більше 250 мільйонів переглядів на YouTube.

Незабаром "Плакала" була записана і випущена англійськіою мовою, а в концертному розкладі гурту з'явилися перші європейські концерти і тур по Америці.

ONUKA

Ще один український гурт, який підкорив іноземного слухача - ONUKA. Солісткою колективу є Ната Жижченко. Дівчина сама пише тексти, музику і співає. Колектив грає електро-фолк, поєднуючи електронну музику і народні інструменти.

ONUKA виступала на великих фестивалях Sziget і Eurosonic в Нідерландах, а також відіграла кілька концертів в Європі. Міні-альбом колективу Vidlik потрапив в чарти iTunes багатьох європейських країн.

Успіх у зарубіжній аудиторії музиканти отримали після виступу разом з оркестром НАОНІ на Євробаченні-2017, куди їх покликали в якості запрошеного гостя. Після конкурсу українский гурт розхвалили як іноземні слухачі, так і преса.

ДахаБраха

Говорячи про цей колектив, то відразу згадується їх участь в рекламі бренду легендарного Девіда Бекхема. Але це не все досягнення українців за кордоном. У 2015 році музиканти виступили на шоу Джулса Холланда на ВВС, а це дуже висока оцінка їхньої творчості.

ДахуБраху запрошували виступити на масштабному фестивалі в Угорщині Sziget і ще кількох музичних фестивалях в Америці і Європі. Музиканти мають своїх шанувальників в Колумбії, Бразилії, Мексиці, США, Канаді, Китаї, Малайзії, Південної Кореї, Австралії та інших країнах.

Композиція колективу "Шо з-під дуба" стала саундтреком до серіалу "Фарго", який продюсує культові режисери Ітан і Джоел Коени.

The Hardkiss

Музиканти можуть похвалитися виступами на таких масштабних фестивалях, як Midem, Park Live, Koktebel Jazz Festival. Вони працювали на одній сцені з Prodigy, Deftones, Skillet, Hurts, Solange Knowles, а це багато чого варте. У 2013 році гурт став "обличчям і голосом" бренда Pepsi в Україні.

Brunette Shoot Blondes

Хлопці з Кривого Рогу щосили підкорюють захід, їх уже встигли назвати "українськими бітлами". Кліп музикантів на пісню Hips отримав нагороду в категорії Best Music Video в престижному американському конкурсі Los Angeles Film Awards.

Зарубіжна преса називала колектив сенсаційним. Публікації про українців Brunettes Shoot Blondes з'явилися в Billboard, The Daily Mirror, USA Today, Mashable, Business Insider, Daily Mail та інших ЗМІ.

Stoned Jesus

Це тріо було створено в 2009 році. Майже з разу з моменту заснування хлопці вирушили на гастролі не лише по Україні, а й за кордон. Музикантів запрошували з концертами в США, Великобританію і на один з найбільших рок-фестивалів - Hellfest 2016 (Франція). Stoned Jesus стали першим українським рок-гуртом, яка об'їздив з туром Південну Америку.

Альбом колеллективу The Harvest, який вийшов в 2015-му, потрапив в топи Західної Європи.

Sasha Boole (Саша Буль)

Музикант з Чернівців Саша Буль створив свій перший альбом 2013 році. З тих пір він встиг зіграти кілька європейських турів, отримати статус "Українського Боба Ділана" і популярність в Польщі. Саша створює український інді-фолк, а точніше - американський фолк на український манер.

У лютому цього року Sasha Boole виступив на фестивалі Eurosonic Noorderslag, який проходив в Гронінгені, Нідерланди, де виконав україномовну пісню.

Jinjer

Jinjer - одна з найбільш затребуваних у світі українських метал-гуртів. Він утворився у 2009-му в Горлівці, Донецька область. Через війну музиканти були змушені покинути рідне місто.

Колектив став кращим метал-гуртом на Best Ukrainian Music Act 2013 і 2016, і підкорили всі великі фестивалі України. А тепер вони хваляться турами по Європі. Вони відіграли ільш ніж 90 концертів за кордоном, і постійно розширюють георгафію своїх концертів. Минулого року метал-квартет Jinjer тричі виступав в США.

Dakh Daughters

Цей жіночий гурт вражає своїм незвичайним жанром. Фрік-кабаре - саме так називається стиль їх виступів, який поєднується з театральним перфомансом. Тексти їх пісень - це суміш класичної української поезії, власних напрацювань, творінь нобелівських лауреатів і видатних художників минулого.

Колектив сформувався з Київського театру "Дах", і тепер талановитих дівчат знають далеко за межами України. Колектив має шанувальників у Франції, Польщі, США, Канаді та інших країнах.

Kozak System

Колишні учасники гурту "Гайдамаки" в 2012-му створили успішний музичний проект Kozak System, який став популярним не тільки Україні, але і за кордоном. Хлопці співають ліричні і злободенні пісні українською та грають на акордеоні, гітарі, трубі і ударних.

У 2013 році рокери представляли країну на Днях України в Великобританії. А влітку 2015 го Kozak System стали хедлайнером чеського фестивалю Trutnoff разом з Prodigy, The Subways і Matisyahu. Колектив також успішно виступав в США, Німеччині, Польщі, Лондоні, Дубліні і Монреалі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях