Лайм

Андрію Данилку - 48: згадуємо три кращих номера першого українського стендапера

Кілька кращих виступів у розмовному жанрі, які ще не називали "стендапом"

У суботу, 2 жовтня, день народження святкує Андрій Данилко - шоумену і фактично першому українському стендаперу виповнюється 48 років.

Данилко прославився завдяки образу запальної провідниці Вєрки Сердючки, який придумав багато років тому. Артист постійно розвивав свого персонажа, щоразу розриваючи публіку новими жартами, нарядами, а пізніше - музичними хітами. Сьогодні такого роду виступи вже називають "стендапом". До дня народження артиста згадуємо три його найяскравіших номери в розмовному жанрі.

Андрій Данилко Фото: телеканал СТБ

Відомий монолог "Побачення"

Однією з найбіль відомих мініатюр Сердючки є номер "Побачення". Вєрка розповідає про те, як вона вирішила познайомитися з молодим чоловіком з газети. Там вона побачила три колонки: "такі", "інші й", "зовсім не такі".

Мініатюра "Похорон"

Ця сценка безсумнівно є шедевром творчості Данилко. У цьому відео вже з'являється сценічна мама Вєрки Сердючки, яку грає актриса Інна Білоконь.

Моноголог "Як треба пити"

У своїй мініатюрі Сердючка розповідає про дві слабкості людини - любов та алкоголь.

Як складалася кар'єра Андрія Данилка?

Майбутній шоумен народився 2 жовтня 1973 року в простій полтавської родині. Дитинство Данилка не було безтурботним: вони жили в комуналці, а мамі після смерті батька доводилося працювати в три зміни, щоб прогодувати Андрія та його сестру.

Незважаючи на свою природну скромність, Данилко брав участь у шкільних самодіяльних концертах та виступав у команді КВН. З того моменту в Андрія і з'явилася любов до сцени. Свою творчу кар'єру Андрій починав зі стендапів (правда, в 90-х в Україні навряд чи хтось уже знав таке слово). А на початку 2000-х новим витком творчості Данилка стала музика. Без його хітів "Все будет хорошо", "Я рождена для любви", "Чита-дрита", "Я не поняла", "Жениха хотела" досі не обходиться жодне застілля.

  • Раніше актриса Радміла Щеголєва, яка прославилася роллю Гелі в "СВ-Шоу" Андрія Данилка, розповіла про виснажливу роботу з артистом на початку 2000-х, від якої він всіляко намагався її відгородити.
  • Читайте також на theLime, як користувачі Instagram активно обговорювали спільне фото Андрія Данилка із зіркою голлівудських бойовиків Джейсоном Стетхемом. І це не був фотошоп.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях