Лайм

Відома американська співачка поділилася сумною історією про родичів-мігрантів

Селена Гомес розповіла про свою сім'ю, яка нелегально перебралася з Мексики в США

Американська співачка і актриса мексиканського походження Селена Гомес в колонці для журналу Time розповіла про свою сім'ю, яка перебралася в США нелегально. 27-річна зірка, яка виступила виконавчим продюсером серіалу Netflix "Життя без документів" (Living Undocumented), глибоко стурбована антиіммігрантською політикою і риторикою, яка заповнила американські ЗМІ.

"У 1970-х роках моя тітка перетнула кордон Мексики і США, сховавшись у кузові вантажівки. Мої бабуся і дідусь пішли за нею, і незабаром в Техасі народився мій батько. У 1992 році я народилася громадянкою США завдяки їхній хоробрості і самопожертві. Останні 40 років члени моєї сім'ї працювали, щоб отримати громадянство США", - пише Гомес.

"Недокументована імміграція - це проблема, про яку я думаю кожного дня, і я ніколи не забуваю, як мені пощастило народитися в цій країні завдяки моїй родині і милості обставин. Але коли я читаю заголовки новин або бачу суперечки про іммігрантів в соціальних мережах, я боюся за тих, хто знаходиться в подібних ситуаціях. Я боюся за свою країну".

Співачка підкреслює, що хоча про імміграцію постійно говорять в уряді і ЗМІ, ця проблема виходить за рамки політики і заголовків.

"Це людська проблема, яка зачіпає реальних людей, руйнує реальні життя. Те, як ми справляємося з цим, говорить про нашу людяність, нашу емпатію, наше співчуття. Те, як ми ставимося до своїх побратимів, визначає, хто ми є", - вважає співачка, яка з 2009 року є послом доброї волі в ЮНІСЕФ.

"Я не претендую на звання експерта. Я не політик, я не лікар, і я взагалі не працюю в системі. Я розумію, що це неправильно, і що нам потрібні правила і норми, але ми також повинні пам'ятати, що наша країна була створена людьми, які приїхали сюди з інших країн. Прийшов час вислухати людей, чиє життя безпосередньо залежить від імміграційної політики. Прийшов час познайомитися з людьми, чиї складні історії були скорочені до розміру заголовків", - пише вона.

Потім Гомес розповіла про майбутній документальний серіал Netflix "Життя без документів", який розповість історії різних сімей, що зіштовхнулися з ризиком депортації з США.

"У 2017 році до мене звернулися з проханням взяти участь в новому документальному серіалі, який пролив би світло на вісім сімей іммігрантів з різних країн. Причому всі вони стикаються з можливою депортацією. Я дивилася кадри, що демонструють їхні глибоко особисті історії, і плакала. Вони відобразили сором, невпевненість і страх, з якими боролася моя власна родина. Але також вони показали надію, оптимізм і патріотизм, які багато незареєстровані іммігранти все ще зберігають у своїх серцях, незважаючи на пекло, через яке проходять", - каже Гомес, закликаючи аудиторію більше дізнатися про імміграцію і сформувати свою власну думку.

"Коли я підписала контракт і стала виконавчим продюсером шоу, я не могла не передбачити критику, з якою можу зіткнутися. Але правда в тому, що найгірша критика, яку я можу собі уявити, - ніщо в порівнянні з тим, з чим стикаються незареєстровані іммігранти кожного дня".

"Страх не повинен заважати нам втручатися і дізнаватися про проблему, яка зачіпає мільйони людей в нашій країні. Страх не завадив моїй тітці забратися в кузов вантажівки. І за це я завжди буду вдячна", - обіцяє співачка.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях