Лайм

Міг померти від інфаркту: Елтон Джон розповів про боротьбу з алкоголізмом і наркозалежністю

Співак знайшов допомогу у групах анонімних залежних

Видання Daily Mail опублікувало відверту розповідь Елтона Джона про боротьбу з залежністю від алкоголю і наркотиків. У ній 72-річний співак зізнається, що руйнівний спосіб життя ледь не довів його до передозування або інфаркту.

"В кінці 80-х я закохався в хлопця на ім'я Х'ю Вільямс, який жив в Атланті, штат Джорджія. Одного разу він поділився зі мною новиною: йому набридло пити і вживати наркотики, і він вирішив пройти реабілітацію. Я кричав, говорив найбільш образливі речі, які міг придумати. Після цього я на два тижні сховався один в орендованому будинку в Лондоні, нюхав кокаїн і пив віскі, - згадує співак. - У тих рідкісних випадках, коли я їв, мене відразу ж нудило. Я не відповідав на дзвінки. Я не виходив на вулицю. Я не мився, не вдягався. Це було огидно. Жахливо".

"Я зрозумів, що, якщо продовжу так ще пару днів, то отримаю або передозування, або інфаркт. Я не розумів, як жити, але не хотів помирати".

Елтон Джон зателефонував Хью, який погодився зустрітися і поговорити у присутності свого адвоката.

"Ти наркоман, - сказав він Елтону. - Ти алкоголік. Ти залежний від їжі і у тебе булімія. Ти залежний від сексу і страждаєш співзалежністю".

Замість того, щоб знову розлютитися, Елтон Джон почав плакати і заявив, що йому потрібна допомога.

"Виправити це для мене було непросто, оскільки мені потрібно було лікуватися одразу від трьох залежностей: від кокаїну, алкоголю та їжі, - зізнається співак. - 29 липня 1990 року я опинився в єдиному місці, яке зміг знайти - у звичайній лікарні загального профілю в Чикаго".

Коли у Елтона запитали, як він себе почуває, він не знав, що відповісти.

"Я не був упевнений, чи були у мене якісь справжні почуття протягом багатьох років, чи все відбувалося в результаті постійного вживання наркотиків і алкоголю", - пише він.

Перші дні в лікарні були важкими: Елтон Джон не міг спати, у нього були напади паніки, він весь час почувався погано і самотньо. До того ж він не міг доглядати за собою: прибирати в кімнаті, заправляти ліжко.

"Я поняття не мав, як користуватися пральною машиною, і мені довелося попросити іншу пацієнтку, Пеггі, показати мені. Коли вона зрозуміла, що я не жартую, вона допомогла, але це не змінило факту, що я був 43-річним чоловіком, який не знав, як випрати його власний одяг", - журиться співак.

Найстрашнішим для Елтона Джона було те, що лікування залежностей грунтувалося на 12-кроковій програмі "Анонімні алкоголіки", і як тільки його консультант почав говорити з ним про Бога, він зірвався.

"Я не хотів нічого чути про релігію. Люди говорили, що СНІД - це Божий суд над гомосексуалами", - згадує Елтон.

Співак зробив спробу втекти з лікарні, але ніяково повернувся, оскільки зрозумів, що інакше його чекає повернення до колишнього життя. Згодом він почав робити успіхи.

"Мені сподобалася рутина. Мені подобалося піклуватися про себе. Мені довелося змиритися якщо не з ідеєю Бога, то з більш високою силою", - зізнається він.

На групових зустрічах пацієнти розповідали про своїх найгірших і найбрудніших секрети, і Елтон Джон полюбив їх.

"Вони змусили мене бути чесним після того, як я роками обманював інших людей і себе самого, - пише співак. - Коли ти залежний, ти брешеш, замітаєш сліди, кажеш собі, що у тебе немає проблем. Стати чесним означало стати вільним. Ти позбувся всього багажу, який прийшов з брехнею: від збентеження, від сорому".

Через 6 тижнів Елтон Джон покинув лікарню і почав нове життя. Він почав помічати в своєму оточенні речі, які він ніколи не бачив, завів собаку і відвідував збори Анонімних алкоголіків, Анонімних кокаїністів і Анонімних буліміків.

"Іноді я ходив на три або чотири зустрічі в день. За три роки я був на 1400 зустрічах, - ділиться співак. - Деякі з моїх друзів почали висловлювати думку, що я тепер пристрастився до відвідування зборів залежних. Ймовірно, вони мали рацію, але це було значно краще того, від чого я залежав раніше".

Елтон Джон каже, що йому сподобалися люди, яких він зустрів під час лікування, і деякі з них стали його друзями, з якими він спілкується досі.

"Це звичайні люди, які в першу чергу вважали мене одужуючим наркоманом, а вже потім - Елтоном Джоном", - каже співак.

  • Раніше Елтон Джон розповів, як королева Єлизавета II у нього на очах вдарила племінника по обличчю
  • У своїй автобіографії співак також поділився болісними спогадами про те, як мати ледь не зруйнувала його весілля з Девідом Фернішем

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки
Теги:

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях