Лайм

Померла солістка Roxette Марі Фредрікссон - їй був 61 рік

Артистка померла в своєму особняку в колі родини

10 грудня шведські ЗМІ повідомили про смерть вокалістки гурту Roxette Марі Фредрікссон. Як пише місцевий Expressen, 61-річна співачка померла вранці 9 грудня.

Згідно з наведеною інформацією, смерть настала в результаті хвороби, з якою останнім часом боролася співачка. Померла Фредрікссон в своєму будинку в колі рідних. "З великим сумом ми повинні повідомити, що один з наших найбільших і улюблених артистів пішов. Марі Фредрікссон померла вранці 9 грудня вдома в результаті хвороби", - цитують рідних артистки.

Що відомо про хворобу Марі Фредрікссон

У вересні 2002 року лікарі діагностували у Фредрікссон пухлину головного мозку. Через тиждень у місцевій клініці провели термінову операцію, яка виявилася успішною. Період реабілітації артистки тривав кілька років, проте хвороба призвела до безлічі негативних наслідків.

Саме через хворобу Фредрікссон не змогла взяти участі у записі альбому The Pop Hits. Гітарист гурту Пер Гессле виконав всі пісні сам, співачка лише записала бек-вокал для синглу Opportunity Nox. У той же час Roxette скасувала всі заплановані тури.

Відновившись, Фредрикссон розпочала роботу над сольним альбомом The Change, який вийшов у 2004 році і зачіпав теми нелегкого періоду в житті артистки.

Марі Фредрікссон та гітарист Пер Гессле створили гурт Roxette в 1986 році (назву запозичили з однойменної пісні гурту Dr. Feelgood). Як і багато інших музикантів у Швеції, вони виконували свої пісні англійською мовою. У 2016-му Roxette припинили активну концертну діяльність через стан здоров'я солістки.

За роки існування колективу вдалося стати одним з найбільш відомих і тиражованих у світі. Roxette продали більше 75 млн копій своїх альбомів.

  • Раніше стало відомо про смерть Піта Фрейтса, творця флешмобу Ice Bucket Challenge. Читайте на theLime, як ідея американця згуртувала мільйони людей по всьому світу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях