Лайм

Я могла співати в Go-A: солістка YUKO розповіла про цікавий епізод з гуртом

Музиканти давно знайомі, і їх шляхи неодноразово перетиналися

Фіналістка Нацвідбору на Євробачення-2019 та солістка гурту YUKO Юлія Юріна розповіла, як одного разу могла стати учасницею колективу Go-A, який представить Україну на пісенному конкурсі у 2021 році.

У мережі часто порівнюють гурти YUKO та Go-A, адже їх творчість базується на українському фольклорі. Деякі взагалі стверджують, що Go-A варто ще повчитися у колег по сцені працювати з народними піснями. Про своє ставлення до такого порівняння Юлія Юріна розповіла під час зйомок нового сезону проекту "Хто зверху?" на Новому каналі.

Юлія Юрина та Стас Корольов Фото: facebook.com/yukoUA

"З Go-A ми дружимо, разом вчилися. Більш того, п'ять років тому я мало не стала учасницею цього гурту. Але дещо в їхній музиці мені не підійшло, тому ми зі Стасом Корольовим незабаром заснували YUKO", - згадала вокалістка.

Як додала артистка, на цьому цікаві факти не закінчуються. Одного разу для участі в популярному вокальному шоу Юріна навіть зверталася до Тараса Шевченка, також учасника Go-A, з проханням позичити їй музичний інструмент. "Так що наші творчі шляхи перетиналися неодноразово", - додала вона.

Шанси Go-A в Роттердамі Юріна оцінювала не надто високо, але з критикою пісні "Соловей" не погодилась. "Не скажу, що особисто мені сильно "заходить" музика Go-A, але бачу, що українці від неї в захваті <...> Думаю, що вони увійшли б до двадцятки фіналістів. У будь-якому випадку бажаю їм успіху і хочу, щоб українська пісня поширювалася по всьому світу".

  • Раніше організатори Євробачення-2020 прийняли рішення скасувати пісенний конкурс через епідемію коронавіруса. Євробачення-2021 планується на наступну весну також в Роттердамі (Нідерланди).
  • Представником України автоматично залишився гурт Go-A. Що правда, за рік музикантам доведеться написати нову пісню, так як конкурсні треки цього року, згідно з регламентом Євробачення, брати участь в конкурсі вже не зможуть.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.