Лайм

Всі гроші витрачав на піджаки, це була його пристрасть - перше кохання Романа Віктюка про померлого режисера

Роман Віктюк і Валентина Тализіна знали один одного понад 60 років

Смерть Романа Віктюка, театрального режисера, народного артиста України та Росії, стала болючим ударом для його близької подруги, акторки Валентина Тализіної.

Як розповіла артистка "Комсомольской правде", з Віктюком у них були дуже теплі стосунки: вони знали один одного понад 60 років - разом вчилися, разом працювали над виставами, відвідували прем'єри. Крім цього, писала Тализіна у своїй автобіографії, в студентські роки вони були безмежно закохані в один одного. Роман з артисткою свого часу не приховував і режисер.

Після смерті Віктюка Валентина Тализіна поділилася спогадами про режисера. Зокрема розповіла про його пристрасть до стильного одягу, квартирі з видом на Кремль, яка раніше належала нащадкам Сталіна, і хворобу, яка виявилася сильнішою.

Роман Віктюк Фото: Instagram / Театр Романа Віктюка

"Минуло вже 65 років, самій не віриться, - зазначила Тализіна. - На певний час ми припиняли спілкуватися - я образилася, що Роман Григорович закрив наш спектакль "Бабочка... Бабочка". Але потім помирилися, звичайно".

Про госпіталізацію Віктюка актриса знала з перших її днів: "Молила бога, щоб він вижив. Адже він боровся, довго не здавався. Але коронавірус виявився сильнішим".

За словами Тализіної, геній Віктюк жив театром, любив небо й людей. Був дуже щасливий, коли мав можливість зустрічатися з друзями, дарувати їм цінні книги. "Для мене він завжди був гуру, другом, коханою людиною. І, звичайно, учителем. Саме він відшліфував мене як актрису".

Роман Віктюк Фото: Instagram / Театр Романа Віктюка

Незважаючи на блискучу кар'єру, згадала артистка, Віктюк за своє життя особливого стану не нажив. При цьому мав квартиру на Тверській, яка до цього належала синові, а потім і онукові Йосипа Сталіна. Режисер не був одружений, у нього не було дітей, тому більшу частину своїх заощаджень він витрачав на стильний одяг, яким був одержимий. "Всі гроші він витрачав на піджаки, була у нього така пристрасть, - уточнила Тализіна. - Нічого не відкладав, не збирав".

Квартира з видом на Кремль в 90-х дісталося Віктюкові від тодішнього мера Москви Юрія Лужкова. За сьогоднішніми мірками такі апартаменти коштують близько 50 млн рублів (близько 18 млн гривень). Імовірно, спадок дістанеться родичам режисера у Львові - в рідному місті Віктюка живуть дві його сестри й племінниця.

  • Про смерть Романа Віктюка стало відомо ввечері 17 листопада - новини повідомили з іменного театру режисера в Москві. Причини смерті не вказувалися, при цьому було відомо, що незадовго до смерті Віктюка госпіталізували з Covid-19.
  • Незабаром після новин про смерть стало відомо, що Романа Віктюка поховають у рідному Львові, поруч з батьками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм