Лайм

Національна портретна галерея Лондона зберігає десятки унікальних фото принцеси Діани - ось деякі з них

1 липня виповнюється 60 років з дня народження принцеси Уельської

Національна портретна галерея Лондона зберігає понад 50 унікальних фотографій принцеси Діани, покійної матері британських принців Вільяма та Гаррі, колишньої дружини принца Чарльза та однією з найбільш обговорюваних фігур у королівській родині. 1 липня Леді Ді могла б відсвяткувати свій 60-й день народження. Чим не привід привід згадати деякі з них.

Принцеса Діана, 1997 рік Фото: Mario Testino / National Portrait Gallery

Коли Діана Спенсер вийшла заміж за принца Чарльза в 1981 році, вона одразу ж стала світовою знаменитістю. До Діани були прикуті нишпорки таблоїдів та об'єктиви папараці. Цей портрет для Vanity Fair у 1997 році зробив фотограф Маріо Тестіно. За словами автора, він демонструє спокійну та незалежну жінку, яка переживає не найлегший період життя. Незабаром після публікації знімок набув трагічного забарвлення, оскільки став останнім портретним перед смертю принцеси в ДТП.

1981 рік Фото: Carole Cutner / National Portrait Gallery

1981 рік став переломним у житті Діани Спенсер. 29 липня відбулася її весілля з принцом Чарльзом, яке з часом історики назвуть однією з найбільш лицемірних подій в історії. За весіллям століття спостерігали 3,5 тисячі гостей і 750 млн телеглядачів з усього світу. Сама ж принцеса через кілька років назвала цей день "найгіршим у своєму житті".

Діана та принц Вільям, 1982 рік Фото: Lord Snowdon / National Portrait Gallery

1982 рік. Не найлегший період в історії Великобританії. В результаті модернізації та реструктуризації промисловості в країні невблаганно зростає кількість безробітних, назріває криза. В цей час в сім'я принца Чарльза та Діани Спенсер народжується їхній первісток - принц Вільям. Дитина стає другою в черзі на престол.

1988 рік Фото: David Bailey / National Portrait Gallery

За роки кар'єри кінорежисер і фотограф Девід Бейлі зробив десятки портретів, яким надавав особливого значення. Одну з найбільш вдалих своїх фото художник зробив у 1988 році.

1997 рік Фото: Jose Manuel Ribeiro / National Portrait Gallery

Після розлучення з принцом Чарльзом Діана прагнула й далі працювати з благодійними організаціями, брати участь в різних кампаніях з міжнародних і гуманітарних питань. У січні 1997 року вона відвідала Анголу, щоб підтримати кампанію Червоного Хреста щодо заборони протипіхотних мін. Для фото Леді Ді позує на частково розчищеному мінному полі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм