Лайм

Як летить час: Бред Пітт та інші знаменитості, які святкують 60-річчя у 2023 році

Цим особистостям вдалося зробити блискучу кар'єру

Чимало світових знаменитостей, які підкорили шанувальників майстерною акторською грою чи унікальним вокальним талантом, у цьому році відсвяткували або тільки будуть святкувати свій 60-й день народження. Про яких саме зірок йдеться та чим найбільше вони запам'яталися прихильникам - читайте далі на theLime.

Джонні Депп

Американський актор Джонні Депп, який за нещодавніми чутками росіян нібито збирався до РФ, проте згодом ці твердження спростував представник знаменитості, у цьому році відсвяткував ювілей. 9 червня чоловікові виповнилося 60 років.

Шанувальникам він найбільше знайомий за роллю Джека Горобця у фільмі "Пірати Карибського моря". Також актор виконав головну роль в фільмах "Плаксій" та "Едвард Руки-ножиці". Протягом наступних років Депп знявся в таких картинах: "Аризонська мрія (1993)", "Що гнітить Гілберта Грейпа (1993)", "Бенні і Джун (1993)", "Мрець (1995)", зокрема в головних ролях в фільмах "Ед Вуд (1994)", "Дон Жуан де Марко (1995)" і "Доні Браско (1997)" та низці інших.

Джонні ДеппФото: Getty Images

Бред Пітт

Американському актору, колишньому чоловіку Анджеліни Джолі 18 грудня цього року виповниться 60. Нагадаємо, Пітт - лауреат премій "Оскар" (2014, 2020) та "Золотий глобус" (1996, 2020), "Еммі" (2014), БАФТА (2020) та інших. Співзасновник кінокомпанії Plan B Entertainment. Найяскравіші його ролі у були у таких фільмах: "Знайомтеся Джо Блек", "Містер і місіс Сміт", "Безславні виродки", "Вавилон" та інших кінороботах.

Бред ПіттФото: instagram

Читайте на тему: Бреда Пітта і його нову дівчину помітили на побаченні в Парижі: з ким зустрічається актор.

Ліза Кудроу

Виконавиця ролі Фібі Буффе в серіалі "Друзі" відсвяткує свій 60-річний ювілей вже незабаром - 30 липня 2023 року. Телевізійну кар'єру акторка почала з комедійного серіалу "The Groundlings". Потім у 1990 році пробувала пробитися на популярне шоу "Суботнього вечора в прямому ефірі" телеканалу NBC, проте її випередила Джулія Свіні. Популярність Кудроу принесла роль Урсули Буффе в серіалі "У захваті від тебе", де вона втілила роль ексцентричної офіціантки. Саме цей персонаж в майбутньому допоміг їй зайняти місце у серіалі "Друзі". У культовому ситкомі Ліза зіграла сестру-близнючку Урсули Фібі Буффе. За цю роль вона отримала "Еммі" в 1998 році.

Ліза КудроуФото: wikipedia

Майкл Джордан

Американському баскетболісту 60 років виповнилося 17 лютого цього року. Його часто називають найкращим гравцем у баскетбол усіх часів та народів, він є багаторазовим переможцем чемпіонату Національної баскетбольної асоціації в складі команди "Чикаго Буллз", дворазовим олімпійським чемпіоном. Відомий також за прізвищем як "Його повітряність".

За свою кар'єру знаменитий чоловік провів в НБА 1072 гри, його доробок за цей час становив 32292 очка, 6672 підбирання, 5633 результативні передачі, 2514 перехоплень та 893 блокшоти.

Майкл Джордан під час гри у 1988 роціФото: Getty Images

Квентін Тарантіно

Американський режисер, сценарист, актор та продюсер відзначив 60-річчя наприкінці березня цього року - 27 числа. Став відомий на весь світ після фільму "Кримінальне чтиво", який приніс йому "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю, а також премії "Оскар» і "Золотий глобус" за найкращий сценарій.

Поважний вік не завадив чоловіку та його обраниці Даніелі Пік вдруге стати батьками: у липні минулого року у пари народилася донька.

Квентін Тарантіно з дружиною ДаніелоюФото: Getty Images

Читайте на theLime: Що подивитися: 11 кращих фільмів за версією Квентіна Тарантіно.

Джеймс Хетфілд

Американський музикант, лідер, автор пісень, співак і ритм-гітарист американського хеві-метал гурту "Metallica" буде святкувати свій 60-й день народження вже 3 серпня. Нижче ви можете побачити деякі висловлювання, які раніше говорив Хетфілд та за якими запам’ятався прихильникам:

  • "Я буду жалкувати через те, що зроблено, а не через те, що не зроблено"
  • "Всі народжуються добрими, у всіх душа одного розміру"
  • "Я обираю жити, а не існувати"
  • "Ти розумієш, що чогось досяг, коли люди починають копіювати твій стиль"
  • "Мої батьки розлучилися, коли мені було 12-13 років, і мама померла, коли мені було 16. Все, що тоді існувало для мене - це музика. Я хотів все тримати під контролем, ніби від страху перед самотністю. Я боюся довіряти людям тому, що не знаю, як це робиться. Не розумію, як це".
  • "Вперше я грав тверезим просто тому, що забув хильнути"
  • "Люди кидалися в нас черевиками на шоу в Лос-Анджелесі та Сан-Франциско. Я не знаю чому. Мовби: "Ви такі круті, ось вам черевик".

Джеймс Гетфілд, 2012 рікФото: wikipedia

Роб Шнайдер

Американський комедійний актор досягне 60-річного віку 31 жовтня 2023 року. Нагадаємо, він здобув популярність після головної ролі у фільмі "Чоловік за викликом", а за сиквел цього фільму був "нагороджений" премією "Золота малина" як найгірший актор року.

Роб ШнайдерФото: wikipedia

Читайте також: Напередодні "Оскара-2023" найгірші фільми року нагородили премією "Золота малина".

Еммануель Беар

Французькій акторці виповниться 60 років у серпні – 14 числа. Крім численних ролей у кіно, вона відома як активістка правозахисного руху і посол доброї волі ЮНІСЕФ. Зокрема, виступала проти французького анти-імміграційного законодавства.

Еммануель БеарФото: wikipedia

Джейсон Айзекс

Британський актор, відомий за роллю Луціуса Мелфоя у серії фільмів про Гаррі Поттера, вже відзначив свій 60-й день народження 6 червня. Окрім "Гаррі Поттера", знімався у таких фільмах: "Серце дракона", "Крізь горизонт", "Солдат", "Патріот", "Солодкий листопад", "Падіння чорного яструба", "Оселя зла", "Смокінг", а також у низці інших стрічок.

Джейсон АйзексФото: wikipedia

Віталій Борисюк

Український актор, чоловік Ольги Сумської відзначив 60-річчя зовсім нещодавно, а саме - 18 липня. Знімався у фільмах і серіалах "Роксолана: Кохана дружина Халіфа", "Золоті хлопці", "Дні надії", "Випадковий запис" та інших. Працював ведучим шоу "Хочу заміж". Створив власну продюсерську компанію. Керівник Творчого центру "Золотий тілець".

Разом з дружиною Ольгою Сумською виховує доньку Ганну, яка народилася у березні 2002 року. Від першого шлюбу з актором Євгеном Паперним акторка має дочку Антоніну Паперну, яка нині продовжує жити у Росії та мовчати про війну.

Ольга Сумська та Віталій БорисюкФото: instagram.com/olgasumska

Читайте на тему: Не їде через дітей: акторка Катерина Кузнєцова розповіла, чому Тоня Паперна залишається в Москві.

Вітні Г'юстон

Легендарній американській виконавиці, яка пішла з життя у лютому 2012 року , могло б виповнитися 60 років у серпні. За свою кар'єру співачка змогла стати однією з найуспішніших у світі: кількість проданих нею записів оцінюють у 170 мільйонів примірників. Розпочала творчу кар'єру 1985 року, видавши епонімний альбом.

Вітні Г'юстонФото: Getty Images

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм