Лайм

Тарантіно може закрити рота: дочку Брюса Лі обурив образ батька у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

У новому фільмі Квентіна Тарантіно Брюс Лі показаний зарозумілим хвальком

Дочка Брюса Лі, Шеннон Лі, відповіла на останні коментарі режисера Квентіна Тарантіно щодо образу її батька у фільмі "Одного разу в Голлівуді" .

"Він міг би закрити рота, - сказала вона Variety у відповідь на питання, як Тарантіно міг би виправити протиріччя. - Це було б дуже приємно. А ще він міг вибачитися або сказати: "Я дійсно не знаю, яким був Брюс Лі. Я просто написав цю сцену для свого фільму. Але цей образ не повинен сприйматися як той, ким він був насправді".

У фільмі "Одного разу в Голлівуді" є епізод, в якому герой Бреда Пітта Кліфф Бут б'ється з Брюсом Лі. Чи хвалиться тим, що міг би перемогти Кассіуса Клея (пізніше відомого як Мухаммед Алі). Бут насміхається над його самовпевненістю, після чого між ними зав'язується бійка.

На прес-конференції в Москві Тарантіно виступив на захист свого персонажа.

"Брюс Лі був зарозумілим хлопцем, - сказав він. - Я це не придумав, а чув, як він говорив щось подібне. Деякі люди скажуть: "Він ніколи не говорив, що може побити Мухаммеда Алі". Взагалі-то говорив. Мало того, що він так сказав, але і його дружина, Лінда Лі, підтвердила це в своїй першій біографії".

Шеннон Лі вважає, що впевненість її батька могла бути помилково оцінена як зарозумілість. Вона не називає його ідеальною людиною, однак зазначає, що та критика, на яку спирається Тарантіно, в основному йшла від інших білих чоловіків, які займалися бойовими мистецтвами в Голлівуді.

"Тарантіно міг зобразити Брюса Лі так, як він хотів. І він це зробив. Але йому не вистачає щирості, щоб сказати: "Це вигаданий фільм, так що не хвилюйтеся про це".

Протеже і спаринг-партнер Брюса Лі Ден Іносанто також відкинув ідею про те, що Лі міг похвалитися можливістю перемогти Мухаммеда Алі.

"Брюс Лі ніколи не сказав би нічого принизливого про Мухаммеда Алі, тому що він поклонявся землі, по якій ходив Мухаммед Алі. Насправді він захоплювався боксом більше, ніж єдиноборствами", - сказав Іносанто в інтерв'ю Variety.

Також Іносанто стверджує, що на знімальному майданчику ніколи не бачив, щоб Брюс Лі хвалився або вступав в бійки заради демонстрації своїх здібностей.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси