Лайм

Мультсеріал "Південний парк" заборонили в Китаї за глузування над цензурою

Всього одного епізоду з критикою китайського уряду вистачило, щоб серіал видалили з інтернету

Всі сезони, епізоди і обговорення мультсеріалу "Південний парк" в Китаї були видалені з інтернету після виходу серії "Band in China". У ній творці шоу Трей Паркер і Метт Стоун насміхаються над Голлівудом за те, що він створює фільми на догоду Китаю.

Видання The Hollywood Reporter пише, що епізод "Band in China" привернув увагу ЗМІ через різку критику того, як Голлівуд формує свій контент, уникаючи будь-яких образ цензури китайського уряду. Через це урядові цензори в реальному світі накинулися на "Південний парк", видаливши всі відео, епізоди і онлайн-обговорення шоу з китайських потокових сервісів, соціальних мереж і навіть фан-сторінок.

THR повідомляє, що сьогодні в китайському інтернеті шоу відсутнє всюди, де недавно було доступним. Пошуки в соціальній мережі Weibo не виявили жодного згадування про "Південний парк" серед мільярдів повідомлень. На потоковому сервісі Youku, що належить інтернет-гігантові Alibaba, всі посилання на кліпи, епізоди і навіть повні сезони шоу тепер мертві. Якщо користувачі вручну вводять URL-адресу раніше створеної сторінки, з'являється повідомлення про те, що "відповідно до чинного законодавства і нормативних актів цей розділ тимчасово закритий".

Драконівська відповідь є нормою для авторитарного уряду Китаю, який, як відомо, агресивно піддав цензурі Вінні-Пуха, бо деякі місцеві користувачі Інтернету порівнювали президента Сі Цзіньпіна з цим персонажем.

В епізоді "Band in China" була показана пара сюжетних ліній, критичних по відношенню до Китаю. Одна з них пов'язана з тим, що Ренді Марша спіймали на спробі продати марихуану в Китаї і відправили в робочий табір, схожий на той, який Пекін використовував у провінції Синьцзян для утримання та ідеологічної обробки мільйона китайських мусульман. Перебуваючи в робочому таборі, Ренді стикається з Вінні-Пухом.

Другий сюжет слідує за Стеном, Джиммі, Кенні і Баттерсом, що створили метал-групу, яка стає популярною і привертає увагу менеджера, що має намір зняти про них фільм. Але потім сценарій постійно змінюється, щоб фільм можна було безпечно поширювати в Китаї.

Кілька колючих жартів також зроблені в сторону Disney. У серії є сцена, де Міккі Маус з'являється, щоб переконатися, що всі його співробітники (інші персонажі фільмів Marvel і Disney) грають у м'яч з китайською владою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал TheLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси