Лайм

60-річна француженка звинуватила режисера Романа Поланського в зґвалтуванні

Імовірний інцидент стався майже 45 років тому

Газета Le Parisien повідомила, що 60-річна француженка звинуватила оскароносного режисера Романа Поланського в зґвалтуванні. За словами жінки, в 1975 році, коли їй було 18 років, Поланський зґвалтував її в своєму шале в Гштааді (Швейцарія).

"Зґвалтування - це бомба уповільненої дії, - сказала вона Le Parisien. - Пам'ять не зникає. Вона стає примарою і переслідує вас, і вона вас підступно змінює".

Адвокат 86-річного Поланського рішуче заперечує звинувачення, але режисер і раніше фігурував в гучних секс-скандалах. У 1977 році він визнав себе винним в тому, що займався сексом з 13-річною дівчинкою. З тих пір він втік із США в Європу, де переховувався від кримінального переслідування.

Поланскі не притягатимуть до відповідальності, оскільки термін давності в кримінальному праві Франції спливає через 20 років. При цьому адвокат режисера висловив жаль, що заява жінки оприлюднена незадовго до виходу його нового фільму "Офіцер і шпигун", який в 2019 році отримав престижну премію Міжнародної федерації кінопреси.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси