Лайм

Королева Єлизавета II усунула сина від обов'язків після скандального інтерв'ю

Принц Ендрю стверджує, що ініціатива "піти в тінь" виходила від нього

20 листопада середній син королеви Єлизавети II принц Ендрю повідомив про намір покинути громадські обов’язки після інтерв'ю ВВС про зв'язок з опальним фінансистом і засудженим секс-злочинцем Джеффрі Епштейном, пише People.

"Обставини, що стосуються мого зв'язку з Джеффрі Епштейном, серйозно порушили роботу моєї сім'ї і важливу роботу багатьох благодійних організацій, які я з гордістю підтримую, - заявив він. - Тому я запитав Її Величність, чи можу я відійти від державних обов'язків в доступному для огляду майбутньому, і вона дала свій дозвіл".

Принц Ендрю додав, що шкодує про необдуманий зв’язок з Епштейном.

"Його самогубство залишило багато питань без відповіді, особливо для його жертв, і я глибоко співчуваю всім, хто постраждав. Можу тільки сподіватися, що з часом вони зможуть відновити своє життя. Звичайно, я готовий допомогти будь-якому правоохоронному органу в розслідуваннях, якщо буде потрібно", - додав він.

Після виходу інтерв'ю BBC сина королеви критикували за відсутність співчуття до жертв Епштейна і рішення залишитися в його будинку в грудні 2010 року, після звинувачення в залученні неповнолітньої в проституцію. Принц Ендрю також сказав, що "не пам'ятає, що коли-небудь зустрічався" з Вірджинією Робертс Джуффре. Жінка стверджує, що в 2001 році, коли їй було 17 років, Епштейн заплатив їй 15 тисяч доларів за секс із принцом.

People повідомляє, що 59-річний Ендрю, швидше за все, збереже свій титул герцога Йоркського і 8-е місце в черзі престолонаслідування, яке займає після 6-місячного сина принца Гаррі і Меган Маркл. Дочки принца Ендрю, принцеса Беатріс і принцеса Євгенія, не мають офіційних ролей при дворі, тому рішення батька відійти від суспільних справ їх не торкнеться.

Принц Ендрю наразі проживає в Королівській Ложі в Віндзорі, і продовжить там жити. Гроші для працюючих членів королівської родини надходять безпосередньо з приватного доходу королеви від герцогства Ланкастерського, і Ендрю, ймовірно, продовжить отримувати їх від своєї матері.

  • Королівська родина привітала принца Чарльза з днем народження зворушливими сімейними фото. Спадкоємцю британського престолу виповнився 71 рік.
  • Меган Маркл і принц Гаррі НЕ святкуватимуть Різдво з королівською родиною. У таблоїдів з'явився новий привід для пліток, але в Букінгемському палаці поспішили відразу ж їх розвіяти.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси